Farvel til hverdagens trummerum og hej til familietid
Foto: Franne Voigt Chefredaktør Mette Hovmand-Stilling

Farvel til hverdagens trummerum og hej til familietid

Sommer i Danmark er bare noget ganske særligt. Specielt månederne før ferien egentlig går i gang. Der, hvor man slår døre og vinduer op, når man kommer hjem fra arbejde og suger solens stråler til sig, skriver chefredaktør Mette Hovmand-Stilling.

LEDER: Da jeg var barn i 80'erne, havde vi et lille bitte sommerhus i Fakse Ladeplads. Det var af den slags, der havde et enkelt soverum med køjesenge og et toilet og bad, der ligesom var bygget til uden på huset. Jeg husker ikke så meget fra den tid. Men jeg husker ankomsten. Når vi drejede om hjørnet med stationcaren fuld af hund, tasker og cykler, og det store hav kom til syne bag klitterne. Det var der, at vi alle – mor, far, storebror og jeg (og sikkert også hunden) – råbte i kor: Hej, Store Vand! Hej, Store Vand! Jeg aner ikke, hvor den tradition kom fra, men den markerede så fint det, der nu skulle til at ske: Farvel til hverdagens trummerum og hej til familietid, natur, nærvær og ingen bekymringer; til selvplukkede jordbær, brætspil og lune aftener. Hej, tid til hinanden. Hej, Store Vand!

LÆS OGSÅ: Parforhold: 10 råd der får familieferien til af fungere

Nu er Fakse Ladeplads skiftet ud med Enø, og jeg selv er flyttet fra bagsædet til forsædet. Men følelsen er den samme, når vi passerer klapbroen ved Karrebæksminde og entrerer sommerhusland. Ro, tid og nærvær. Jovist glæder jeg mig da også til at rejse til sydens sol, men sommer i Danmark er bare noget ganske særligt. Specielt månederne før ferien egentlig går i gang. Der, hvor man slår døre og vinduer op, når man kommer hjem fra arbejde og suger solens stråler til sig. Der, hvor ungerne leger vandkamp i haven og vi spiser is, vandmelon og koldskål, til vi er ved at revne. Og der, hvor vi stikker af - ud i landet – på skønne weekender, som får skuldrene helt i vatter.

I det nyeste nummer af Vores Børn har vi samlet masser af inspiration til sommer i Danmark. Vi giver dig vores allerbedste tips til at nyde de hjemlige himmelstrøg – hvad enten de byder på høj sol eller lumske regnvejrsdage.
Jeg håber, du vil nyde de lange lyse dage med dem, du holder allermest af.

Vores Børn nummer 3 er på kioskhylderne fra 25. april. God fornøjelse med magasinet – og god sommer!

LÆS OGSÅ: 16 ting du kan lave med ungerne i sommerferien

LÆS OGSÅ: 50 smukke sandaler til din sommer

LÆS OGSÅ: 10 spørgsmål til myggeeksperten: Hvordan undgår jeg myggestik?

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme og Sommer