sponsoreret indhold
Stamceller
SPONSORERET indhold

Fem gode grunde til at opbevare dit barns stamceller

Stamceller fra navlesnoren er personlige og unikke og kan kun gemmes én gang i livet - nemlig ved fødslen. Som kommende forældre skal I derfor træffe en aktiv beslutning i god tid inden fødslen.

Af: Mette Andersen
11. jan. 2017 | Børn | Vores Børn

Det er sikkert for både mor og barn

At opsamle stamceller fra navlesnoren er en ukompliceret og smertefri måde at opsamle stamceller på. Man tager blodet fra navlesnoren, efter den er klippet og som tillæg kan man også gemme hele navlesnoren. Det kan få en afgørende betydning for din families fremtid, da nedfrosne stamceller kan spille en livsvigtig rolle i behandlingen, hvis en af jer rammes af alvorlig sygdom.

Stamceller kan bruges til at behandle sygdomme

Stamceller er værdifulde, fordi de kan genopbygge ødelagte celler og væv. De er kroppens oprindelige byggesten, og fordi de er umodne, kan de udvikle sig til de fleste af kroppens celler. Det gør dem enestående i behandlingen af mange sygdomme, heriblandt forskellige kræftformer hos børn, sygdomme i immunsystemet og alvorlige medfødte stofskiftesygdomme.

Stamceller kan forkorte kristisk ventetid

Stamceller fra navlesnoren kan gemmes hele livet og er derfor altid tilgængelige. Det vil sige, at I som familie undgår en potentiel kritisk ventetid i søgningen efter en passende donor og hurtigere kan komme i behandling, hvis uheldet er ude. 

Der er 25% sandsynlighed for et match med søskende 

En af fordelene ved at gemme stamceller er, at de kan bruges til at hjælpe andre. Får en bror eller søster for eksempel leukæmi, er der 25% chance for et perfekt match, selvom også mindre kan fungere – afhængig af sygdommens art. 

Forskningen er i rivende udvikling

På verdensplan er der foretaget 35.000 behandlinger med stamceller fra navlesnoren (2016), og der er mere end 20.000 videnskabelige forsøg med stamceller i gang på universitetshospitaler verden over. Hver dag bliver læger og forskere dygtigere til at behandle flere sygdomme med stamceller. Der er derfor god grund til at tro, at stamceller vil blive et vigtigt element i fremtidens sygdomsbehandling.

Læs også: Stamceller fra dit barns navlestreng kan redde liv

FORLØBET I TI TRIN

  1. Processen kan eventuelt starte med et møde med StemCare, så I kan stille spørgsmål og forstå, hvad det hele handler om.
  2. En fødselspakke udleveres af StemCare, så I har redskaberne klar i tilfælde af en akut fødsel. Pakken koster 900 kr.
  3. I beslutter jer for at nedfryse stamceller fra jeres barns navlesnor i 20, 25 eller 50 år. I kan altid forlænge perioden.
  4. Betalingen klares som et engangsbeløb eller over en periode på 23 måneder. Priser rangerer fra 19.000 kr. – 36.000 kr.
  5. 14 dage før fødslen har I en jordemodersamtale med en af Stemcares jordemødre.
  6. Når fødslen går i gang, ringer I til StemCares vagtcentral, og en jordemoder er herefter klar på standby. Jordemoderen kan enten være fluen på væggen, vente udenfor eller hjælpe til ved fødslen. Det er op til jer.
  7. Nogle minutter efter barnet er født, klippes navlesnoren og jordemoderen fra StemCare opsamler det tilbageblivende navlesnorsblod.
  8. Efter opsamlingen transporteres stamcellerne til et laboratorium i Leipzig. Her bliver de grundigt analyseret og klargjort til nedfrysning af specialuddannede læger og laboranter.
  9. Stamcellerne nedfryses til minus 196 grader ved hjælp af nitrogen, hvorefter de overføres til brand- og vandsikrede opbevaringstanke. Her ligger de trygt og godt i Vita 34´s specialbyggede og konstant overvågede stamcellebank.
  10. Når jeres barn fylder 18 år, får han eller hun fuldt ejerskab over sine stamceller. Det giver mulighed for at beskytte sig selv og barnets fremtidige familie.