GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Fint skal det være

Men hvor fint skal det være til en børnefødselsdag? Må pynten være hjemmelavet, og skal der dækkes op til de små fødselarer med fint porcelæn? Det kan Julie og Laura fra NIPSkanalen ikke blive enige om. Se med i femte og næstsidste afsit af NIPSkanalens miniserie.

Det er fredag, og nu er der kun ÈN dag til den store fælles børnefødselsdag.
Tadaaaa!
Julie har brugt hele aftenen på at pynte op til den store fest, og hun har glædet sig meget til at vise det til de andre piger.

"Det er virkelig fint, men vi havde jo aftalt, at vi skulle lave det hele selv. Og jeg har brugt hele ugen på at lave denne her," siger Laura og trækker en strikket flagranke og en guirlande med tegnede flag frem.

Julie og Neel virker dog ikke særligt imponerede over Lauras krea-evner. Og så har Julie og Laura svært ved at blive enige om, hvad der er fint nok til den store fest. Julie vil hænge Lauras hjemmelavede pynt ud i teltet, hvor der må ryges, mens Laura ikke er tilfreds med borddækningen, for der skal være dækket op med kniv og gaffel til hendes datter. Hun spiser selv, og Laura kan ikke forstå, at Julies søn ikke gør det endnu. Hvad så med Neel: hvornår kunne Neels datter spise selv?
 
"Det ved jeg da ikke, hvornår Ellen kunne spise selv!", råber Neel. "Det er da fucking ligegyldigt, det er jo ikke en eller anden fucking konkurrence, det er en børnefødselsdag. Det er en 1-års børnefødselsdag, og det er steget jer fuldstændigt til hovedet, det er ulideligt at være sammen med jer. Seriøst. Slap af!"

Om Julie og Laura får klinket skårene, skåret lidt ned på ambitionerne og fødselsdagsfesten ud over rampen må du se i sidste afsnit af NIPSkanalens miniserie. 

Se sidste afsnit her:

Er børnefødselsdagen en festdag eller dommedag?

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor og Fødselsdag