Fire tips: Sådan undgår du tør hud og børneeksem

Fire tips: Sådan undgår du tør hud og børneeksem

Op mod hvert femte barn oplever kløende børneeksem, men heldigvis kan du være med til at forebygge det. Decubal guider dig til, hvordan du passer godt på dit barns hud.

Som udgangspunkt er børns hud langt mere smidig, frisk og elastisk end voksnes. Men for nogle børn er det anderledes.

Ifølge Decubal får 15-20 procent af alle danske børn børneeksem. Det viser sig som kløende, røde, skællende knopper, der kan revne og væske. Ofte ses det i albuebøjninger, knæhaser og på fod- og håndled, og det kan være meget generende for barnet.

Heldigvis er der flere ting, du kan gøre, for at forebygge børneeksem og sikre, at dit barn har en dejlig, sund og blød hud.

 1. Undgå parfume
  Børns hud er mere udsat for ydre påvirkninger end voksnes. Derfor bør man være særlig forsigtig med parfume, farvestoffer og andre uønskede indholdsstoffer i hudplejen til de små.
 2. Drop sæbe
  Sæbe er med til at tørre huden ud. Det er derfor en god idé at vælge en uparfumeret badeolie i stedet. Nyfødte børn har en naturlig beskyttelse af huden, så i den første tid er en blød vaskeklud faktisk tilstrækkelig. Når dit barn er lidt større, anbefaler Decubal, at du bader dit barn to-tre gange om ugen, og at badevandet er 35-37 grader varmt. 
 3. Brug fugtighedscreme dagligt
  Selvom børns hud som regel og blød og smidig, bør du pleje den dagligt med fugtighedscreme. Cremen virker allerbedst, hvis den smøres ind i huden, lige efter at dit barn har været i bad, og huden stadig er let fugtig. I de kolde måneder kan du med fordel vælge en lidt federe creme end ellers.
 4. Husk de sarte områder
  Mange børn har tørre læber – især når det er koldt. Derfor er det vigtigt at bruge en beskyttende og plejende læbepomade flere gange om dagen. Husk også at smøre fed creme på andre udsatte områder som kinder, øreflipper og hænder, inden du sender dit barn ud for at lege i kulden.   

  Har dit barn allerede problemer med børneeksem og tør hud, så sørg for at pleje huden godt med en fed og nærende creme. Derefter kan du bruge en kølende gel til at lindre den kløende fornemmelse. Er eksemen rigtig slem, kan det sommetider være nødvendigt at behandle med mediciske cremer f.eks. hormoncreme. Kontakt din læge eller dermatolog, hvis dit barns eksem er slemt.

Fri for unødig kemi

Indholdet i Decubal er et resultat af bevidste valg. I Decubals produktserie er der udvalgt ingredienser, som beskytter, fugter, plejer og reparerer huden, hvis skaden er sket. Decubal indeholder derfor ikke stoffer, som kan give allergi – eller er mistænkt for at kunne skade kroppen. (Decubal er hudpleje til huden, som er udfordret af det danske og nordiske klima.)

produktbillede.jpgDecubal Junior Cream 200 ml, pris 99,95 kr - Decubal Shower & Bath oil 200 ml, pris 69,95 kr - Decubal Lipid Cream 200 ml, pris 109,95 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hudpleje