Navne
Foto: Colourbox Det er ikke alle, der er tilfredse med deres barns navn.

Fortryder du dit barns navn?

Ville du ønske, du havde valgt et andet navn til din lille trold? Så er du ikke alene. Hver femte fortryder deres barns navn, viser engelsk undersøgelse.

Det er svært at finde det helt rigtige navn til det nye familiemedlem. Er det moderne nok, er det for moderne? Kan folk udtale det? Kender vi nogen, der hedder det i forvejen? Kan barnet blive drillet med det?

De fleste forældre er glade for det navn, de har valgt til deres barn. Men hvis du føler, du måske har begået en fejl med det navn, I har valgt til den lille, er du ikke alene.

Det britiske forældresite Mumsnet har lavet en undersøgelse blandt britiske forældre, der viser, at 18 procent af forældre fortryder deres barns navn. De mest almindelige grunde til at fortryde et navn er:

  1. Det er for almindeligt (25 procent)

  2. Det føles ikke rigtigt (21 procent)

  3. Jeg har aldrig været vild med navnet – jeg blev overtalt til at bruge det (20 procent)

  4. Det er svært at udtale eller stave (11 procent)

  5. Det passer ikke til ham/hende (11 procent)

Mere end 1000 forældre deltog i undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: 10-års jubilærum for navneloven: Sig 'hej' til Løve, Awesome og Mumle

– At vælge et navn til sin baby er én af de første opgaver for nybagte forældre, så på mange måder er det at fortryde sin babys navn en god træning til det at være forældre – man arbejder hårdt og laver en masse research, prøver at gøre alle tilfredse, men ender alligevel med at lave en fejl, siger Justine Roberts der står bag Mumsnet, til BBC.

Men selvom det er relativt almindeligt at ønske man havde valgt et andet navn til poden, er næsten alle enige om, at man må leve med det navn, man nu engang har valgt. Kun 9 procent af forældrene har overvejet at ændre barnets navn, og kun 2 procent har rent faktisk ændret deres barns for- eller mellemnavn.

Se hele undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: 50 pigenavne vi ikke længere vælger til vores børn

LÆS OGSÅ: Kærlighed på foto: Når tvillinger elsker hinanden

Se, hvad vi ellers skriver om: Navne