SPONSORERET indhold

Fredag: Kyllingelår med ris og abrikossauce

Af:: Redaktionen
01. dec. 2008 | Børn | Vores Børn

Ingredienser:
Kyllingelår til 4 personer:
1 sammenpisket æg:
1 dl ristet sesamfrø
Blomkål i små buketter

Abrikossauce:
1 hakket løg
½ spsk. rapsolie
50 g tørrede abrikoser
2 dl hønsebouillon
2 dl æblemost
2 tsk. majsstivelse
Ca. 1 spsk. sukker
Ca. 1 tsk. eddike
Havsalt
Friskkværnet peber

Tilbehør: 6 dl ris

Sådan gør du:
Kyllingelår:
Vend kyllingelårene i æg og derefter i sesamfrø.
Steg kyllingelårene i en bradepande i ovnen ved ca. 200 grader i knap en time, til kødet er helt gennemstegt.

Abrikossauce:
Svits løget i olie. Klip abrikoserne i mindre stykker (de skal ikke udblødes), og svits dem med.
Tilsæt bouillon og æblemost, og kog saucen i ca. 20 min. eller til abrikoserne er møre.
Blend saucen, og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Smag til med sukker, salt og peber.
Damp blomkålen til der stadig er bid i den.
Servér med ris.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Energifordeling:
Protein 21,3 %
Fedt 10,4 %
Kulhydrat 68,3 %