11 gode julegaveidéer til far
Foto: Getty Images Hvad skal der ligge under træet til farmand? Vi har 11 gode bud!

11 gode julegaveidéer til far

Mangler du inspiration til julegave til manden i dit liv og ungernes far? Vi har udfrittet en stribe skønne mænd for deres ærlige far-ønsker. Vil du have gode idéer til fars julegave, så læs med.

Hjælp – julegave til far?! Det er langt fra altid, de har en særlig lang ønskeliste til jul, alle de gode mænd og fædre, og det er heller ikke altid, at de ønsker, vi så får, I kvindelig optik er særlig spændende at give. Eller til at finde ud af at indkøbe. Men vi vil virkelig gerne give mændene i vores liv julegaver, de bliver oprigtigt glade for. Er farmands juleønskeliste sparsom i år, eller mangler du som mand gaveinspiration til egne ønsker, så smugkig hvad andre herlige fædre ønsker, der ligger under træet til dem i år.

1. En robotplæneklipper
For det første er livet for kort til at slå græs en til flere gange om ugen hele sommerhalvåret, og for det andet, så er det faktisk også lidt sjovt med sådan en robotplæneklipper, der drøner rundt og agerer havemand helt selv. Kunne man ønske sig en robothækkeklipper også, var den også på ønskelisten, men man skal jo starte et sted. Det vil både vække glæde og frigive tid, loves der.

2. Lækre skjorter
Det ses tydeligt på fruens mine, at det ikke er det mest ophidsende at købe. Igen. Men for rigtig mange mænd er det et ærligt og oprigtigt ønske, fordi hun er drøngod til det, fordi der er babygylp og misfarvede kraver på alle dem fra sidste år, og fordi mange mænd, modsat hvad kvinder tror, simpelthen bare ikke får prioriteret det selv. Så nye designerskjorter til far – please?

3. Rengøringshjælp
Det er ganske givet langt fra alle hjem, at rengøringen er mandens hoveddomæne, men de fleste mænd kan skrive under på, at det hverken er i ond mening eller sjældent, at man kan komme til at kvaje sig og vade ind i den nyvaskede entre med beskidte støvler, glemme sine sokker under sofabordet eller ikke se krummerne, man efterlader på køkkenbordet. Hvis en rengøringshjælp kunne spare os for at få ørene i maskinen og til gengæld kreere en større afslappethed omkring hjemmets nullermænd eller evindelige toiletskrubberi, så én af dem, be’om!

4. Datenight med gourmetmad
Alenetid med babymama står virkelig højt på ønskelisten. Hvis det samtidig betyder gourmetmad og lækker rødvin, så kan mandehjertet måske faktisk ikke ønske sig mere. Og det var gourmetmiddag for to – og dermed også en gave til moren!

5. En geringssav
Hverken kvinde eller unger forstår formentligt det brændende ønske, men enhver semi-handy mandlig husejer bør have denne Schweitzer-kniv af en sav i værksted-pakken. Det er moderen af save faktisk. Intet mindre. PS: Den kaldes også for en kapsav.

6. Fripas til herretur
Alle fædre ved godt, det er at presse citronen en smule, men ønsker sig det i hemmelig alligevel. Et fripas til mandetur. Om det er en uges dykkertur i det svenske eller en fodboldrejse med drengene, så går ønsket på, at det er uden renter i form at overkompensering efter hjemkomst, selvom bevidstheden er stor om, at det er hårdt arbejde moren byder, mens herreturen står på. Men fars julehjerte ville simpelthen slå kolbøtter af glæde.

7. En god mokka-mager
Alle kaffedrikkende mænd fortjener en lækker kop mokka, inden de flyver tidligt ud ad døren om morgenen og afsted på job. De står trods alt (også) model til ninjaspark i ryggen, børn der råber, at de skal prutte som det første, når øjnene slås op, propfyldte S-tog og motorvejsspor hver eneste dag og så en kontorkaffe, som måske nok levner rum til forbedring. Når han kommer hjem, er det i øvrigt ulvetime, og babymama er hangry. Ergo - far ønsker sig et bæst, der friskkværner kaffen og laver en americano eller espresso, der er en barista værdig. Det kunne være en ”Jura” uden at sige for meget. Og den må gerne have mælkeskummer på siden, hvis det gør latte-elskeren blød i knæene også.

8. En weekend med hanky panky
Det kan være svært at få prioriteret skejserne, men ingen husbond eller småbørnsfar vil gå af vejen for en weekendtur med sin elskede, tosomhed, nærhed og nattesøvn. Hvis den pæne skjorte og hustruens sorte, sexede kjole kunne blive luftet i samme ombæring, og bøffen tilmed er god, så er de sidste tvivlere også med ombord. Book bare den weekendtur med spa og hele baduljen!

9. Anstændige køkkenknive
Grejet skal være i orden, når far går i køkkenet, og sløve køkkenknive eller fruens gamle IKEA-kup klarer bare ikke ærterne, så det er sjovt. Og det er på alle måder en virkelig god idé, at gøre madlavningen attraktiv for manden i huset. Hellere én god kniv og et ordentligt strygestål, en fem halvsløje, fordi de var til pakkepris, forlyder et medfølgende, kærligt råd.

TIP: Er du ikke helt skarp ud i knive? Gå i en rigtig knivbiks og få råd til, hvad for en kniv, du skal købe ham. De kan med garanti hjælpe.

10. Et klippekort til indvendig rengøring af bil
Når man har børn, er bilen bare aldrig rigtig så ren, som man kunne ønske sig. Og 24 timer efter, den stod skinnende, fnugfri og velduftende, er der skoaftryk bag på forsæderne igen. Så hvis man kunne ønske sig et klippekort til en service, hvor man bare kører ned og parkerer kareten, drikker en kop kaffe, og får den ren igen, uden det gør direkte ondt i lommen eller koster halvanden time, så sådan et, tak!

11. Vildmarksgrej
Det vækker sikkert undren, men far ønsker sig vildmarksgrej! Noget, der kan nære drømmen om – og måske mulighed for, hvis man er så heldig – at man stadig kan andet end at skifte bleer og lege med dukker, og i stedet komme ud og slå sig lidt på brystet i ny og næ. Ønsket kunne for eksempel være en svinedyr, håndlavet økse. Noget, der med sikkerhed er åndsvagt i lillemors øje, og måske også i det hele taget er lidt tosset, men som med sikkerhed får ham til at føle sig som 100 procent mande-mand igen, rygtes det. Og hvem kan ikke godt lide sådan et stykke mand?

Se, hvad vi ellers skriver om: Far, Julegaver og Jul