Gør sommerferien særlig for dine børn
Foto: WOW PARK Denne artikel er sponsoreret af: Økolariet, WOW PARK, Skandinavisk Dyrepark Djursland, Tivoli Friheden, Xjump, Nordsøen Oceanarium, Amagermuseet, Copenhagen Air Experience, Cirkusmuseet & Dyrehavsbakken.

Gør sommerferien særlig for dine børn

Lad dig inspirere til stribevis af sommeroplevelser i Danmark, der især vil gøre de mindste i familien begejstrede.

Sommerferien er den tid, hvor hele familien kan samles og være sammen fra morgen til aften, uden man hverken behøver skænke skole eller arbejde en tanke. Det er noget, mange børn holder af. Men årets sommerferie kommer nok for manges vedkommende til at se lidt anderledes ud. Måske er familieferien til udlandet endda gået i vasken? Heldigvis byder Danmark på stribevis af sjove oplevelser for hele familien. Se med her, og lad dig inspirere til en alletiders sommer i Danmark for hele familien.

Bakken – verdens ældste forlystelsesparkbakken_galleriartikel_614x800_15juni.jpgDer er noget om snakken - vi glæder os til at se dig på Bakken.

Ta’ en tur i verdens ældste forlystelsespark, hvor du både kan møde Bakkens nye Pjerrot, dyste med venner og familie i en spændingsfyldt 5-kamp og prøve sjove og hæsblæsende forlystelser og spil for folk i alle aldre.

Når sulten melder sig, kan I enten nyde en lækker middag på en af parkens hyggelige restauranter eller købe en af Bakkens picnickurve og snuppe en skovtur i Dyrehaven.

Entrén er ganske gratis, og køber du dit turbånd online kan du spare op til 50 kr.

Find os her: Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg

Cirkusmuseet – en magisk oplevelse for hele familiencirkusmuseet_trapez_cirkusleg.jpgEr du og familien til aktive oplevelser, så snyd ikke jer selv for et besøg på Cirkusmuseet, hvor I med garanti får en sjov og anderledes dag fyldt med akrobatik, klovnerier og magi.

I hele juli kan I opleve, hvordan det er at være cirkusartist, når Cirkusmuseet byder indenfor til cirkussjov. Her kan I afprøve jeres balance på linen, styrke i trapezen og koordination med keglerne. En cirkusinstruktør vil stå klar med inspiration og vejledning til både store og små.

På selve museet kan I gå på opdagelse i den farverige udstilling, hvor I kan opleve både film, rekvisitter og interessante fortællinger fra den magiske cirkusverden. Man kan også købe en Cirkuspose fuld af aktiviteter og snacks, man både kan åbne på museet eller hjemme.

Reservér plads til cirkussjov og tjek seneste opdateringer på www.cirkusmuseet.dk inden dit besøg.

Find os her: Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

En fantastisk buket af alt og ingentingtivolifriheden_blomster_festival_friheden.jpgSommeren er en fantastisk buket af alt og ingenting. Af tid til familien og tid til sig selv. Af fuld fart og kedsomhed. Af planer og virkelighed. Af blå dage og grå dage. Og sommetider med en overvægt af det sidste. 

I Friheden har sommeren farver. Nogle springer i øjnene: lyserøde begonier, grønne buxbom, lilla stauder, blå lobelia, røde roser, lyslilla røllike, hvide kæmpeliljer, en himmel af forskelligt farvede paraplyer, en eksplosion af konfetti ... Andre er skjulte: i en dufte, i en fortælling, i en smagsoplevelse, i en tradition, vi aldrig har stillet spørgsmål ved ...

For Tivoli Frihedens blomsterfestival handler om mere end, hvad øjnene ser. Den handler om alt det, blomsterne også er. Om blomster som mere end noget, der er pænt og dufter godt. Om hvordan blomsterne følger os gennem livet og markerer højdepunkter og traditioner helt frem til, at en rød rose lander oven på vores kiste, efterfulgt af endnu en og endnu en ... Og om hvordan blomster er mad og genbrug og miljø og klima og symboler og lige nu og snart væk. I Tivoli Friheden får du noget at tænke over.

Voksen: 140 kr.
Børn under 90 cm: Gratis.
For øvrige info og åbningstider se www.friheden.dk

Find os her: Skovbrynet 5, 8000 Århus C

Copenhagen Air Experience – Indoor Skydiving med familiencopenhagenAirExperience_ara_6600_revideret.jpgVil du udleve drømmen om at flyve? Og endnu bedre: udleve den sammen med hele familien? Så læg vejen forbi Copenhagen Air Experience, hvor store som små kan prøve Indoor Skydiving. Der er ganske vist ingen, der skal kaste sig ud fra et fly her – der er tale om en simulation af det frie fald, som faldskærmsudspringere oplever. Det, I skal gøre, er at træde ind i flyvekammeret, brede armene ud og mærke luften løfte kroppen op. Sådan en oplevelse er ubeskrivelig og giver en fantastisk følelse.

Et minut i vindtunnelen svarer til det frie fald fra 4 kilometers højde. Alle fra 7 år kan flyve, så det er noget hele familien kan gøre sammen.

Find os her: Galgebakkevej 3, 2630 Tåstrup

Amagermuseet – en fascinerende rejse tilbage i tidenMuseumAmager_artikelbillede_til_alt.jpgAmagermuseet kan du sammen med resten af familien dykke ned i den fascinerende Amager i København. Museet kommer hele sommeren til at summe af spændende og lærerige historier.

På museumsgårdene finder I udstillinger om Amagers kultur, hvor museumsværter står klar til at uddelegere sjove opgaver, som hele familien kan løse sammen. Omgivelserne byder på stor urtehave med grøntsager og bær, samt gårdens dyr, kælegrise, geder og høns. Museumscafeen byder på hjemmelavet boller og kage, mens butikken er fyldt med spændende ting og sager.

Vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer angående Corona.

Fra den 7. juli til og med 2. august, tirsdag-søndag, kl. 12-16
Voksen: 70 kr.
Børn under 18 år: Gratis.
For øvrige åbningstider se museets hjemmeside

Find os her: Hovedgaden 4, 2791 Dragør

Xjump – en springsjov oplevelsexjump_-marts_10_2019-20.jpg Er I klar til et par timer i højderne? Xjump er meget mere end en trampolinpark. Visionen er at skabe et sted, hvor store og små kan boltre sig i de vildeste aktiviteter i trygge rammer. Her er der garanteret underholdning for hele familien, der kan hoppe og springe sig igennem hele parken. Xjump tilbyder aktiviteter, som både sørger for adskillige adrenalinkick, kvalitetstid - der er spækket med sjove oplevelser.

Så hvis I f.eks. allerede elsker at hoppe på havetrampolinen derhjemme, så tag skridtet videre, og besøg Xjump. Ønsker dine børn at blive gode til at lave nogle seje tricks, kan de deltage på årets sommer JUMP-CAMP i Xjump Skovlunde i uge 29 eller 30 i sommerferien. Booking Xjump.dk.

Find os her: Mileparken 10, 2740 Skovlunde

Nordsøen Oceanarium – oceaner af oplevelser Nordsoen_b298aa65-863f-4d11-917c-dacf370faac0.jpgNordeuropas største akvarium er trygheden i højsædet. Her kan hele familien opleve Nordsøens dyreliv på tætteste hold lige fra klumpfisk til nysgerrige sæler. Ud over at betragte det fascinerende dyreliv byder akvariet på interaktive udstillinger.

I den nye udstilling ’Nordsøens Jægere’, kan I blive klogere på, hvordan alle dyr i havet har hver deres betydning for havlivet. Udendørs er der lagt op til hygge for hele familien – de mindste i familien kan f.eks. fange krabber med de bare næver eller soppe i bækken.

For alles tryghed er der adgangsregulering i højsæsonen. Læs mere, og køb billetter med rabat på oceanarium.dk

Find os her: Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals

Skandinavisk Dyrepark, Djursland – det nordiske dyreliv  skandinaviskdyrepark_bjrnebanden.jpgMidt på Djursland ligger Danmarks naturlige dyrepark. Her venter der skønne dyre- og naturoplevelser for hele familien. Hos Skandinavisk Dyrepark Djursland kan I blandt andet udforske det nordiske dyreliv og opleve både isbjørne, ulve, havørne, elge og en vrimmel af dyrebørn i de store parker.

I Isbjørneparken kommer I helt tæt på isbjørnene, når de svømmer og sprøjter med vand direkte under jeres fødder på gangbroen, og i Bjørneparken huserer de tre uimodståelige bjørnebrødre med sjov leg dagen lang – et sikkert hit for de mindste dyreelskere i familien.

Pak madkurven hjemmefra, og tag på picnic i det fri eller slå et smut forbi Café Bjælkehuset, og nyd maden under store overdækkede picnicområder.

Find os her: Nødagervej 67b, 8560 Kolind

WOW PARK – fuld gas og fri leg i den vildeste skovwow_wow_image_kv_114x67.jpgEr I på udkig efter en særegen oplevelse under åben himmel, så bør WOW PARK opleves. WOW PARK er en kæmpestor lege- og forlystelsespark i skovens vilde natur. Her er frisk luft, leg og hygge for hele familien garanteret.

Børn og barnelige sjæle kan give den gas i de mange trætoplegehuse, rutsjebaner og hængebroer, i GIGA-nettene med de store bolde, i sjove svævebaner og vilde kæmpeslynger. Find vej gennem labyrinterne og i de underjordiske huler og gange. Lav sjove kreationer i krea-værkstedet eller gå en tur forbi de søde klappegeder. Mulighederne er mange, og når det er frokosttid, kan I enten købe jeres frokost på stedet eller medbringe egne madpakker til picnic.

I kan besøge WOW PARK i både Billund og Skjern. Læs mere på vores Facebook-side

Find os her:
Løvstrupvej 1, 6900 Skjern

Havremarken 15, 7190 Billund

Økolariet – fokus på de grønne oplevelser okolariet_endelig_billede_til_alt.jpgHar du og familien hang til grønne oplevelser? Så slå vejen forbi Økolariet, som er et spændende og interaktivt oplevelsescenter med fokus på bæredygtighed for folk i alle aldre. I Økolariet kan I opleve levende rotter, hoppende græshopper hilse på centerets lille haj og endda blive skyllet ud i toilettet som ja… gæt engang.

Oplevelsescenteret tilbyder en lang række udstillinger, og i sommerferien kan stor som lille blive omformet til en ægte grøn superhelt, der skal på mission i Økolariet. Ud over det kan I gå på jagt efter en rotterebus, og så kan I samles på centerets hyggelige forplads og lege med sæbebobler.

Oplevelserne er mange på Økolariet, og entréen er såmænd ganske gratis.

OBS. Der kan ske lidt ændringer pga. corona. Følg med på vores Facebook og hjemmeside for løbende opdatering.

Find os her: Dæmningen 11, 7100 Vejle

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejser med børn, Sommer og Rejseguide