TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Mor-rollen
Camilla tror, at fødslen bliver en prøvelse - men en prøvelse, hun ikke er bange for. Foto: Line Thit Klein

Gravid for 1. gang

Camilla Wilhelmsson, 27 år, retail koordinator hos tøjfirmaet Ganni. Gravid i uge 27 – har valgt ikke at kende kønnet.

Hvordan har din graviditet været indtil nu?

“Den har været dejlig. Jeg har kun haft lidt kvalme, der først betød, at jeg ikke spiste ret meget. Senere fandt jeg ud af, at det faktisk hjalp mod kvalmen, hvis jeg netop spiste lidt.”

Har du ændret spisevaner?

“Jeg har altid været glad for mad og spist meget, men nu spiser jeg rigtig meget. Når min kæreste og jeg er på restaurant, vælger jeg altid menuen med tre retter, for jeg er helt sikker på, at jeg nok skal få spist op. Her på det seneste har jeg haft en craving efter jogurt i alle afskygninger og gerne med mysli. Det kan jeg simpelthen spise morgen, middag og aften. I det hele taget er syrlige ting et hit.”

Har du ændret motionsvaner?

“Jeg er oprindeligt uddannet danser, men har ikke danset eller været fysisk aktiv i de sidste fire år. Da jeg blev gravid, tænkte jeg, at nu var det virkelig på tide at passe godt på min krop og ruste den – ikke bare til fødslen, men til de belastninger, den kommer ud for under graviditeten.

Derfor går jeg til en blanding af pilates og yoga. Det føles rart at få rørt hele kroppen og stabilisere og styrke mine muskler.

LÆS OGSÅ: Sund mad til gravide

Hvordan har du det med at blive større?

“Jeg har taget syv-otte kilo på. Jeg har aldrig gået meget op i min vægt. Nok fordi det ikke har været nødvendigt. Og jeg er også rimelig afslappet med, at jeg nu tager på, for kiloene sidder på maven, men til gengæld synes jeg, at det er vildt mærkeligt, at jeg nu er nødt til at bruge bh. Det har ikke været relevant før.

Det er også en større udfordring at klæde mig på om morgenen. På grund af mit job skal jeg inspirere både kolleger og kunder med min påklædning, når jeg besøger de enkelte butikker, og det kan altså godt være svært, når tøjudvalget bliver mere og mere begrænset.”

Hvad tænker du om fødslen?

“Den har jeg faktisk ikke tænkt så meget på. Det kommer nok senere, når fødslen nærmer sig. Jeg tænker, at det bliver en prøvelse, men en prøvelse, som jeg ikke er bange for. Jeg har godt nok en kollega, der lige har født, og hun siger, at ingen havde fortalt hende, hvor ondt det egentlig gør.

LÆS OGSÅ: I form til fødslen

Men jeg tror heller ikke, at du kan forberede dig på en smerte, hvis styrke og omfang du ikke kender, eller på, hvordan du selv vil reagere på den. Som udgangspunkt vil jeg gerne føde naturligt, men jeg er klart åben, hvis jordemoren forslår noget andet.”

Hvilke værdier vil du gerne give videre til dit barn?

“Jeg tror, det er vigtigt at få lov at være sig selv. Derudover er det vigtigt at lære børn, at alle mennesker er forskellige, og at netop dét er positivt. Hun eller han må godt være åben over for verden. Forstået sådan, at barnet som ung og med et åbent sind har lyst til at rejse ud og møde fremmede kulturer og mennesker.

Desuden synes jeg, at det er vigtigt at tale med børn, som man taler med voksne. Babysprog tror jeg kun bremser barnets taleudvikling.”

TERMINSGRUPPE: Find din terminsgruppe i Vores Børns Forældreforum

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Kærlighed, Mor og Familieliv