Gravid for anden gang
SPONSORERET indhold

Gravid for anden gang

Christina Christensen, 29 år, marketingkoordinator i Fitness.dk. Gravid i uge 38 og venter en pige. Har i forvejen Emil på 4 år.

Af: Julie Vöge, Gravid, nummer 1, 2012
10. maj. 2012 | Børn | Vores Børn

Hvordan har din graviditet været indtil nu?

“Jeg har været meget mere træt og haft meget mere kvalme end sidste gang. Og så har jeg døjet en del med hovedpine i de første to trimestre. Jeg troede først, at hovedpinen skyldtes en lav blodprocent, men ekstra jernpiller hjalp ikke, så lægen har ikke kunnet forklare hvorfor. Det har været voldsomt irriterende. Den har kostet mig sygedage og en masse afbud til sociale arrangementer.

Det er godt, at Emil er så stor, at han har kunnet forstå, at mor var nødt til at blive hjemme og ligge ned i stedet for at gå med ham og hans far til en middag eller fødselsdag. Men jeg har også forsøgt at indhente det forsømte og lege med ham, så snart jeg har haft det godt.”

Er det anderledes at være gravid for anden gang?

“Under min første graviditet var jeg fuld af energi og kunne træne undervejs. Jeg havde også kvalme, men slet ikke i samme omfang. Denne her gang var første trimester ren overlevelse. Jeg skulle kæmpe mig ud af sengen og over med Emil i børnehaven og så bare overleve dagen for at kunne gå helt smadret i seng klokken otte om aftenen.

LÆS OGSÅ: Sund mad til gravide

Første gang, jeg var gravid, kunne jeg i øvrigt sige præcist, hvor langt jeg var henne, mens jeg nu lige skal regne efter en ekstra gang. Nok fordi der ikke er samme tid og overskud til at dyrke graviditeten på samme måde som sidst. Men jeg er jo præcis lige så fyldt med forventning, kærlighed og glæde, når jeg ser scanninger af lillesøster og mærker hende sparke, som jeg var med Emil.”

Har du ændret spisevaner?

“Jeg spiser stort set det samme, som jeg gjorde før graviditeten – sundt og varieret. Da jeg havde kvalme de første tre måneder, hjalp det at spise jævnligt, og jeg var mere sulten end ellers.

Til gengæld har min ændring i træningsvaner betydet, at jeg ikke har kunnet spise helt som før, hvor kalorierne kunne trænes væk. Så dressingen på salaten er blevet afregnet kontant ved kasse et.”

Har du ændret motionsvaner?

“Jeg er normalt et meget aktivt menneske, der godt kan lide at røre mig og være ude i frisk luft, men hovedpinen har tvunget mig til at gøre noget andet. Det er både fascinerende og irriterende, at ens krop kan bestemme over én på den måde. Det har jeg haft meget svært ved at acceptere, men jeg kan jo mærke, at jeg bare må følge min krops signaler og tænke på den lille i maven.

LÆS OGSÅ: Gravidyoga – 6 nemme øvelser

Her til sidst i graviditeten er energien kommet tilbage, men så har jeg til gengæld fået ondt i bækkenet. Jeg syrer fuldkommen til i lænden, hvis jeg står eller går i længere tid, og så bliver jeg nødt til at sætte mig ned. Jeg kan heldigvis stadig cykle, og svømning er også rart, når bare det foregår med samlede ben som ved for eksempel crawl.”

Hvordan har du det med at blive større?

“Jeg har taget 17 kilo på. Jeg ved heldigvis fra sidst, at mange af dem ryger hurtigt af, og at det nok er de sidste fem kilo, der virkelig kræver en indsats. Qua mit job har jeg jo rig mulighed for at komme ud og træne. Hvis det kommer til at knibe med at nå målet på egen hånd, har jeg tænkt mig at hyre en personlig træner eller tilmelde mig et af vores slankehold. Jeg fylder 30 år til sommer, så det er en meget god motivationsfaktor, at jeg den dag skal være tilbage i min oprindelige størrelse.”

Hvad tænker du om fødslen?

“Min første fødsel gik hurtigt. Vandet gik klokken fem om morgenen, veerne startede foralvor klokken tolv, og klokken halv seks om aftenen fødte jeg Emil. Det, der optager mig mest denne gang, er alt det praktiske omkring fødslen. Hvordan mon den går i gang? Og hvornår går den i gang? Hvad hvis det sker, mens Emil er hos mig? Jeg vil jo helst ikke, at han ser mig have ondt. Heldigvis er mine forældre stand by og bor knap to kilometer væk. Selve fødslen føler jeg mig bedre forberedt på. Første gang gik jeg til fødselsforberedelse på APA (Afspændingspædagogisk Aftenskole, red.) og lærte alt om vejrtrækning og afspænding.LÆS OGSÅ: I form til fødslen

Hvilke værdier vil du gerne give videre til dit barn?

“Jeg vil gøre mit til, at mine børn vokser op og hviler i sig selv. De skal have det godt med at være dem, de er, og stå ved det, de tror på. De skal vide, at der altid er opbakning og støtte at hente i familien – at vi står bag dem og elsker dem ubetinget.”

TERMINSGRUPPE: Find din terminsgruppe i Vores Børns Forældreforum