Stine Kronborg

Foto: RBA FOTO Styling: Mille Maasbøl ”Jeg ved godt, at jeg var i tvivl om den her graviditet i starten, men jeg er simpelthen så taknemlig for, at jeg får lov at blive mor.”

Stine Kronborg

Gravide Stine Kronborg: Jeg er vild med min krop

Som bodybuilder er kroppen et værktøj. Stine Kronborg ved alt om, hvordan man holder sig sund og stærk – faktisk er hun kun blevet stærkere i løbet af hendes graviditet og maven sidder helt perfekt.

Hvordan træner og spiser du nu, hvor du er gravid?

Jeg træner fuldstændig lige så meget, som jeg gjorde før. Træningsmæssigt er der selvfølgelig nogle hensyn, jeg kan jo ikke ligge på maven. I starten kunne jeg tage et håndklæde og folde det under maven, men den går altså ikke længere. De øvelser jeg ikke længere kan lave finder jeg alternativer til, så jeg stadig kan ramme de samme muskelgrupper.

Faktaboks

Stine Kronborg, 37 år

Bodybuilder, poledancer, koreograf og model

Single

Bliver i december mor til en dreng

Mit energiniveau er gået op og ned i løbet af graviditeten, men når jeg kigger på min graviditet overordnet, så er jeg faktisk blevet stærkere. Jeg lytter rigtig meget til min krop. Da jeg var omkring uge 34 i graviditeten begyndte jeg at tænke, at nu var det snart ved at være, så jeg må også hellere huske at nyde tiden. Så jeg er begyndt at lave mindre cardio, for at spare den tid. Mange mennesker tror, at det er cardio, der er det vigtigste i forhold til sundhed, men det er i virkeligheden muskelmasse. Det er muskelmassen der afgør, hvor mange kalorier du kan indtage og forbrænde.

Jeg vejer min mad, ligesom jeg altid har gjort. Det er egentlig mest af nysgerrighed, så jeg kan holde øje med, at jeg får nok til at fodre både mig selv, min muskelmasse og min baby.

LÆS OGSÅ: Amalie: Sådan var min fødsel

Har du fået nogen særlige cravings? 

Jeg har som sådan ikke fået nogen specielle cravings. Jeg spiser rigtig mange små måltider, så jeg holder mig blodsukker stabilt og det tror jeg er en del af forklaringen. Og så sørger jeg for at få den helt rigtige mængde protein, kulhydrater og gode fedtsyrer. Jeg tror også det er derfor, jeg slet ikke har haft kvalme.

Hvordan har du det med din krop, nu hvor du er gravid?

Jeg er virkelig imponeret over, at jeg har kunne holde vægten, fordi jeg ved så meget om mad. Det er virkelig dejligt at se maven vokse og den sidder jo bare helt perfekt. Jeg er vildt glad for min krop.

LÆS OGSÅ: Geggo har været mor i en måned: “Jeg har lagt mit ego på hylden”

Hvilke særlige hensyn tager du til dig selv under graviditeten?

Jeg har været så heldig, at jeg har haft det virkelig godt under graviditeten og ikke har haft hverken svagerskabsforgiftning, bækkenløsning eller lignende. Jeg var på et tidspunkt ved at få vand i kroppen og så læste jeg en hel masse om, hvad man kan gøre for at undgå det, blandt andet spise en masse grønne, grove grøntsager. Det hjalp og siden har der ikke været noget.Omkring uge 30 kunne jeg mærke, at der begyndte at ske noget med mit bækken og jeg kunne læse, at det er der omkring, at det begynder at gi’ sig. Jeg ville meget gerne undgå bækkenløsning, så jeg behandlede min krop som om jeg allerede havde bækkenløsning. Jeg gik 14 dage med bækkenet bundet op, under maven, så det både gav støtte og varme. Der har ikke været noget siden.

Hvad er dine planer for træning efter fødslen?            

Det er vildt svært at sige, det kommer helt an på, hvordan fødslen går. Man siger jo, at jo bedre form man er i, jo bedre en fødsel får man, men der er jo ikke nogen garantier. Det kan jeg i virkeligheden først planlægge efter fødslen. Jeg håber selvfølgelig at alt går godt og jeg tænker meget positivt.

Jeg håber jeg får et barn, jeg kan have med ned i centret i strækvikle, men hvis ikke, så må jeg jo finde på noget andet. Jeg skal nok få det til at fungere, uanset om jeg skal træne i centret eller derhjemme. Jeg vil i hvert tilfælde gerne i gang igen så hurtigt som muligt. Det vil også betyde at jeg bliver en meget mere afslappet og gladere mor for mit barn.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard: ”Jeg har ikke svært ved at aflevere min søn i vuggestue”

LÆS OGSÅ: Gravide Bagedyst-deltagere: Vi spiser gerne lagkage til frokost

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Interview og Kendte

610x200_woordy_knap2.jpeg