Guide: Hvilken familieferie passer bedst til jer?
Foto: GettyImages

Guide: Hvilken familieferie passer bedst til jer?

Forår betyder sommerferieplanlægning for mange børnefamilier, men hvor skal turen gå hen, og hvad skal I lave? Få to erfarne rejseguiders bedste råd til, hvilken ferieform der passer bedst til jeres behov.

Afslapning ved poolen, aktiv ferie med sport og masser af oplevelser eller noget helt tredje? Når sommerferien endelig melder sin ankomst, er tiden sammen med familien dyrebar, og det kan være svært at finde ud af, hvordan, og ikke mindst hvor, fridagene skal bruges.

Vi har allieret os med rejseguiderne Andreas Duus og Annika Levin, der arbejder hos rejseselskabet Sunweb, for at få deres tips til, hvad fire af de mest populære, men vidt forskellige former for familieferier har at byde på.

Den afslappende – pool og lækre omgivelserafslappende_kidGettyImages-1164749017.jpg

Hvem vil I især anbefale denne ferietype?
Annika: ”Jeg vil sige, den egner sig rigtig godt til familier med lidt større børn, til par eller vennepar. I kan fx gå efter et af de mere luksuriøse charterhoteller, hvor der er gjort meget for, at omgivelserne skal være afslappende, eller man kan vælge et godt city-hotel, hvor der også er mulighed for at se lidt af byen og gå nogle ture.

Både Spanien og Tyrkiet ligger højt på min liste, når det kommer til charterdestinationer. Begge steder er der mulighed for at bo på et af vores 5-stjernede Excellent-hoteller, og der er et dejligt klima og lækre strande.

Noget særligt man skal være opmærksom på?
Annika: ”I højsæsonen kan der være en del unge på city-hotellerne, så hvis I gerne vil bo i byen, men helst vil undgå larm og mange mennesker, vil jeg anbefale, at I rejser lige før eller lige i slutningen af sommeren.

Andreas: ”Vil I mikse daseferien med en smule kultur, kan man fx tage ud at spise et par aftener og prøve det lokale køkken. Jeg synes selv, det giver noget ekstra, at man også lige får set noget nyt, selvom du primært er taget afsted for at slappe af."

Et godt tip til familier der vil på daseferie?
Annika: ”Medbring en god bog eller nogle sjove spil, få så ellers slappet af så meget som overhovedet muligt ved stranden eller poolen.”

Andreas: ”Brug også lidt tid på at læse op på de faciliteter, de forskellige hoteller tilbyder. Det kan helt klart betale sig, så I finder lige netop det sted, der passer bedst til jer, og hvor I bliver glade for at være.

Den aktive – sport og sjove aktiviteteractive_kidGettyImages-829364576.jpg

Hvem vil I især anbefale denne ferietype?
Annika: ”Helt klart børnefamilier eller par som ønsker, at der skal ske noget på deres rejse. Hvis du vil have en aktiv ferie, er det ideelt at undersøge, om man kan bo et sted, hvor der er aktiviteter og underholdning for både børn og voksne inkluderet i prisen.

Sunwebs Xperience-hoteller er perfekte til de aktive børnefamilier. De ligger i både Tyrkiet og Grækenland, og er alle store, smukke resorter, hvor der er plads til at dyrke sport, spille spil, slå sig løs i vandland og selvfølgelig også slappe af ved poolen.

Andreas: ”Vores oplevelse er, at mange familier synes, det er fedt at bo på et hammerlækkert hotel og samtidig have et dedikeret hold guider, som underholder og giver en mulighed for at lave noget sjovt – lige fra tennis og paddle boarding til cocktailevents og spændende aften-events. Man kan nemt holde sig i gang hele dagen, hvis man har lyst.

Noget særligt man skal være opmærksom på?
Andreas: ”Hvis du har helt små børn, får I måske ikke lige så meget ud af de mange aktiviteter, der bliver udbudt. De er mest for lidt ældre børn og til voksne. Selvfølgelig kan man også bare holde en helt normal badeferie på Xperience-hotellerne. Det er helt op til gæsterne, hvad de vil bruge tiden på.”

Annika: ”Husk også at gøre brug af guiderne på destinationen. De har masser af gode tips og tricks og kan hjælpe jer med at planlægge en sjov ferie med masser af aktiviteter.”

Et godt tip til familier der vil på aktiv ferie?
Andreas: ”På nogle feriedestinationer kan flere af udendørsaktiviteterne være lukket ned i lavsæsonen. Tjek op på dette, inden I bestiller jeres rejse, så I ikke bliver skuffede, når I kommer frem.”

Annika: ”Og så er det en god idé at tjekke op på din rejseforsikring, inden du rejser. Når man er på aktiv ferie, er det altid rart at være godt dækket ind, hvis nu uheldet skulle være ude.”

Den kulturelle – byliv og oplevelserkultur_kidGettyImages-1070577868.jpg

Hvem vil I især anbefale denne ferietype?
Annika: ”Børnefamilier, par, ældre. Jeg vil sige, en kulturel ferie passer til alle, som gerne vil opleve og lære noget nyt.”

Andreas: ”Ja, der er god mulighed for at opleve både en helt ny kultur, atmosfære og lokale skatte. Jeg synes Kreta, hvor jeg er guide, er en helt fantastisk destination for kulturelskere. For 4000 år siden levede det minoiske folk på øen, og der er masser af historie at dykke ned i omkring dette.”

Noget særligt man skal være opmærksom på?
Annika: "Vælg et city-hotel, så er der rig mulighed for at se området. City-hotellerne er meget populære og bliver typisk bestilt rimelig hurtigt, så I skal bestille i god tid. Men er det kultur, der står øverst på listen over ferieønsker, er det det hele værd at være lidt tidligt ude.

Andreas: ”Lad være med at planlægge dagsudflugter seks ud af syv dage, hvis I også gerne vil have tid til afslapning, mens I er afsted. For nogle handler det netop om at se så meget som overhovedet muligt, og så er det selvfølgelig bare med at komme afsted. Det fede ved denne slags ferie er, at du kan skræddersy den, så den bliver sprængfyldt med oplevelser og ny viden.

Et godt tip til familier der vil på kulturel ferie?
Andreas: ”Undersøg først hvilke ting, I absolut vil se, og find herefter et hotel i nærheden af det. Så slipper I for at bruge meget tid på transport hver dag. Spørg også jeres guide. De kender ofte til nogle spændende lokale oplevelser, som man ikke nødvendigvis kan søge sig frem til på internettet.

Annika: ”Planlæg evt. jeres ophold sammen med en guide, når I ankommer til destinationen. Så får I mest muligt ud af det og er sikre på at få masser af oplevelser med hjem i bagagen.”

Den uden planer - ferielejlighed og frie rammerNoplans_kid_GettyImages-1097296268.jpg

Hvem vil I især anbefale denne ferietype?
Annika: ”Familier der gerne vil være sig selv, og som vil udforske området på egen hånd. Grækenland er en rigtig fin destination til denne slags ferier. Der er mulighed for at se både by og smukke strande og omgivelser, og så er der mange små, hyggelige lejlighedshoteller at vælge imellem, som alle er beliggende centralt i mindre byer.

Noget særligt man skal være opmærksom på?
Andreas: ”Når man bor i ferielejlighed, skal I stå med flere beslutninger, fx måltider, og i mange tilfælde vil det koste en smule ekstra. Men samtidig er det jo fedt at lave lækre retter med lokale råvarer eller at tage ud at spise på restauranter, hvor man kan smage lokale opskrifter, som ofte har været i restaurantejernes familier i generationer.

Annika: ”Man får ikke samme service som på et hotel. Som nævnt står I selv for madlavning og også rengøring. Men mange synes, at det er skønt, at man selv kan bestemme, fx hvornår I vil spise, og at I ikke er afhængig af bestemte tidsrum, ligesom du er på hotellerne.”

Et godt tip til familier der vil bestille ferielejlighed?
Andreas: ”Det er højest sandsynligt i byen, man kommer til at bruge det meste af tiden, så det er vigtigt, at du vælger et område, i synes er spændende. Lav lidt research hjemmefra, og aftal evt. et velkomstmøde med en guide. Ofte kan guidens tips til begivenheder og lokale seværdigheder gøre en stor forskel for, hvordan gæsterne oplever ferien som helhed.”

Annika: ”I kan nemt få tiden til at gå i en ferielejlighed med familien, men jeg vil også anbefale, at man snakker med en guide på destinationen for at få et overblik over oplevelser og udflugter. Så går man ikke glip af noget, der måske kunne være spændende at få med.”

Er I klar til at finde den helt rigtige ferie?

Sunweb har altid gode priser og et stort udvalg af familievenlige destinationer – uanset om I er mest til daseferie, aktiv ferie, kulturel ferie eller at bo i ferielejlighed og planlægge dagene én ad gangen. Gå på opdagelse mellem de +400 forskellige populære hoteller og rejser med afgange fra både Aalborg, Aarhus, Billund og København.

Se meget mere på Sunweb.dk

4 gode grunde til at rejse med Sunweb:

  1. Eksperter i solferier for hele familien
  2. Rigtig meget ferie for pengene
  3. Frihed til at vælge den rejselængde, I ønsker
  4. Dansk guideservice døgnet rundt på de fleste destinationer