Ferie i Sverige
Foto: Visitsweden Sverige byder på dejlige naturoplevelser for hele familien.

Ferie i Sverige

Guide: Tag på eventyr i Sverige

Der er masser af muligheder for at tage børnene med på eventyrlige naturoplevelser i det sydlige Sverige, hvor det hele er lidt større og lidt vildere end i Danmark.

Find de sommeroplevelser, der passer til jeres familie i guiden herunder.

På røvertogt til søs

Tag de mindste med på ægte røvertogt med dampskibet Boxholm II, hvor turen går over søen Sommen sammen med kaptajnen for at finde den skjulte skat. Der er musik, teater og sang, og når turen er ved vejs ende, er alle børn blevet fuldblods-røvere. Eventyret er velegnet til børn i alderen 2-12 år.

LÆS OGSÅ: Vi tester forlystelsesparker

Leg ”Fangerne på fortet”

Hvis jeres familie er til fysiske og mentale udfordringer, så vil I elske Eventyrhuset Boda Borg. I bedste ”Fangerne på fortet”stil er missionen at få hele familien igennem alle forhindringer ved at løse forskellige opgaver på tid. Der er udfordringer på alle niveauer, så hele familien kan være med, når der både skal klatres og løses spændende gåder.

Lav din egen westernfilm

Har du altid drømt om at være helten i en Westernfilm? Så er det i år, du har chancen! Denne sommer åbner High Chaparral Film Studio nemlig dørene for alle, der har lyst til at få udlevet deres drøm om at optræde på film. En unik og spændende oplevelse for dem, der ønsker at træde ind i handlingen og blive en del af eventyret. Alle fra 3 år kan være med, og dygtige fotografer og instruktører står klar til at hjælpe og forklare – så det er bare om at kaste sig ud i det.

Tag på underjordisk eventyr

Gå på opdagelse 12 meter under jorden i Tykarpsgrottan, hvor flere scener fra Astrid Lindgrens film ”Ronja Røverdatter” er indspillet. Den underjordiske grotte er en 10.000 kvm stor labyrint af korridorer og søjlebårne haller, der er bygget af mennesker gennem flere århundreder. Man kan blandt andet få en guidet rundtur og se flagermus.

Over Sveriges vilde marker i snesko

Vil du helt tæt på Sveriges smukke natur, kan du tage familien med på ”sneskovandring” i nationalparken Store Mosse i Småland. På en fire-timers guidet vandretur går turen i snesko over store uberørte marker, hvor der blandt andet vil være mulighed for at svømme en tur i mosens blide vand.

LÆS OGSÅ: Gode bøger til sommerferien

Rid i den vilde natur

Er du glad for heste og natur, er Kyrkekvarn det oplagte sted at besøge. På Kyrkekvarn kan du tage med på en af de arrangerede ture eller ride en tur på egen hånd på de smukke skovstier på en af Kyrkekvarns islandske heste. Uanset, om du er en erfaren rytter eller nybegynder, vil der være en hest, der passer til dine kompetencer og behov, og for børnene er der helt specielle aktiviteter og rabatter.

Byg en vikingeby i Blekinge

På den svenske ø Senoren i Karlskrona Skærgård er der rig også mulighed for at komme helt tæt på vikingernes verden, når vikingebyen Valhall skal bygges. Projektet startede i sommeren 2011 og går ud på at skabe et historisk og oprindeligt vikinge-miljø med det gode håndværk i fokus. Bliv klædt ud i vikingedragter og vær med til at bygge Valhall.

Dinosaurerne er tilbage!

De skrækindjagende øgler er vendt tilbage til Göteborg i en fantastisk udstilling i Universeum. Mød syv dinosaurer i forskellige arter i naturlig størrelse, med bevægelser og lyd, heriblandt den farlige Tyrannosaurus Rex. Ud over dinosaurerne finder du en udgravning i udstillingen, hvor du kan finde ud af, hvad en palæontolog laver, og hvordan man udgraver dinosaur-fossiler

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Familieliv, Sverige, Rejseguide og Rejser med børn