Guide til din efterårsferie med børn

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Utzon Center, Teaterhuset Filuren, Ree Park, Nordsøen Oceanarium, Leos Legeland, Farm Fun, Esrum Kloster, Dansk Arikitektur Center, Cirkus Museet, Observatoriet & ARoS.

Guide til din efterårsferie med børn

Løbet tør for ideer til, hvad I som børnefamilie skal lave i efterårsferien? Lad dig inspirere af denne liste over et væld af sjove aktiviteter.

Efterårsferien er lige rundt om hjørnet – skønt med mere familietid! Knap så skønt er det dog, hvis ideerne til, hvad I skal lave, mangler. Selvfølgelig handler det først og fremmest om at være sammen, men det handler også om at få stimuleret de mindste i familien med en række spændende aktiviteter. I denne guide kan du derfor lade dig inspirere af et bredt udvalg af sjove ting, som med garanti både vil sætte smil på læberne hos dine børn – og også på deres forældres.

Mental Fitness på ARoSaros-uge42-2021-altomboern.jpg

I efterårsferien står den på Mental Fitness for hele familien med masser af aktiviteter, store som små. Så kast jer ud i noget nyt, og prøv fx kræfter med MaleriFægtning, Form & Gæt, KnipseGolf, BenspændsTegning og 100 meters Krusedulletegning – ja, mulighederne er mange! Hver dag er der også familierundvisninger, hvor I kan opleve ARoS sammen.

Museet har åbent mandag til fredag kl. 10.00 – 21.00 og i weekenden fra 10.00 – 17.00.
Gratis entré til alle under 18 år – hele året rundt!

Magiske oplevelser på Observatorietbrorfelde.jpg

Gå på opdagelse fra Jordens indre og helt ud til Mælkevejen.

Observatoriet har åbent hver dag i efterårsferien og har fuld gang i stensavene, nye magiske zoom viewers, en interaktiv sandkasse, hængekøjer og stemningsfulde stjerneaftener.

Fra 11-17 kan I gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden og afslutte oplevelserne med en lækker is til de mindste og en kop kaffe til forældrene i den nye Café Kikkerttårnet.

For de større børn plus forældre tilbyder Observatoriet fra kl 19.00-22.00 en stjernespækket aften ’by night’, hvor I lærer om den aktuelle stjernehimmel.

Tilmelder du dig Observatoriet nyhedsbrev vil du få til et dugfriskt efterårsprogram direkte i sin mailboks.

Klovnerier på Cirkusmuseetcirkusmuseet_bonbon_m.jpg

Som noget ganske særligt kan I opleve den prisbelønnede klovn Bonbon optræde sammen med sin familie på Cirkusmuseet fra d. 18.-22. oktober. De daglige optrædener finder sted kl 11.00.

Bonbon er kendt for sine kreative og unikke numre, som når han forvandler sig fra en klodset badmintonspiller til en stjernespiller, eller når han gør sig som kluntet kanonkonge med stærkt begrænsede flyveegenskaber. Efter showet er det muligt selv at træde ind i manegen og prøve alle former for artisteri til museets egen Cirkusleg, der finder sted fra kl. 12.30-14.30.

Gå desuden på opdagelse i udstillingen, hvor der er fantastiske kostumer, filmklip og sjove rekvisitter. Endelig kan børnene slippe deres kreative kræfter løs i museets værksted.

Designer for en dag i Dansk Arkitektur CenterDanskarkitekturcenter_Hermes_til-web.jpg

Dansk Arkitektur Centerkan hele familien få masser af vilde oplevelser med arkitektur og design – og der er gratis adgang i efterårsferien.

Rutsj fire etager ned gennem bygningen, gå planken ud i VR og mærk, se og lyt til arkitekturen på en guidet tur for børnefamilier.

Dansk Arkitektur Center skruer max op for designoplevelserne i ferien. I kan gå på opdagelse i det ikoniske franske modehus Hermèsog lære de helt særlige teknikker direkte fra de franske kunsthåndværkere. I familieværkstedet kan I selv prøve kræfter som designer. Her kan I designe notesbøger, badges og nøgleringe i lækre materialer fra Hermès. Og når I skal stille sulten, er der lune retter for både store og små i DACs café.

Se hele efterårsferieprogrammet i Dansk Arkitektur  Center her.

Gådefulde oplevelser på Esrum Klosteresrum_kloster_efterr.jpg

Tag hele familien med til en verden fuld af gåder, koder og hemmeligheder.

Det hele finder sted på Esrum Kloster, hvor I kan prøve kræfter med det helt nye gådespil: ’De hvide munkes hemmelighed’.

I spillet skal I blandt andet gå på opdagelse i breve og koder på området og give jer i kast med et væld af andre sjove aktiviteter, der rummer et utal af hemmeligheder. I skal farvelægge jeres eget loge-brev med farvet blæk og loge-pen, som forsegles med rigtig lak, og I har mulighed for at besøge Alkymistens hemmelige rum, hvor I kan pakke jeres hemmeligheder ind i forskellig røgelse og brænde dem over bål.

Besøg også klosterets spændende udstillinger, caféen, børneladen, naturlegepladsen og butikken – eller gå en herlig efterårstur i rød-orange omgivelser.

En dyrerig dag på FARM FUNfarmfun.jpg

Farm Fun kan timerne hurtigt få ben at gå på. Her får I nemlig mulighed for at komme helt tæt på stedets dyr alt imens, at børnene også kan boltre sig med de mange forskellige udfordrende legeredskaber.

Melder sulten sig, tilbyder kiosken et godt udvalg af grillmad, men I er selvfølgelig også velkomne til at medbringe egne madpakker.

Er I nysgerrige på at vide mere, så klik jer ind på link her, hvor I kan se efterårsferiens aktiviteter.

FARM FUN ligger på hovedvej 40, 20 km. syd for Skagen. Se kort her.

Slip børnene løs i Leos Legelandleoslegeland_native_614x450.jpg

De fleste børn er vilde med boltre sig i et legeland – så hvad med at lade en af eftersferiens dage gå til Leos legeland, hvor børnene kan prøve alt fra parkour til klatring.

Er dit barn mellem 4-7 år kan de give sig i kast med Sport Kidz, som byder på en lang række forskellige sportsgrene i sjove og spændende omgivelser. Konceptet bygger netop på, at børn skal blive inspireret til fortsat bevægelse via af masser af sjove aktiviteter.

Læs mere om Sport Kidz her.

Oplev fortidens giganter og mærkelige væsener på Nordsøen Oceanariumnordsoen_oceanarium_oce2.jpg

I efterårsferien kan I på Nordsøen Oceanarium lære en masse om det dyreliv, der var i havet for millioner af år siden.

Hvilke dyr fandtes der mon dengang? Findes nogle af de samme dyr i dag? Og hvilke spor har fortiden i det hele taget efterladt? Alt det og meget mere bliver I klogere på i denne eftersårsferie, hvis I sætter kurs mod Nordsøen Oceanarium.

Se hele programmet på oceanarium.dk, og spar på entreen ved at købe jeres billetter online her.

Kom helt tæt på alverdens dyr i Ree Park Safarireepark_aslan_og_lveunge_614x450_n031388.jpg

Efterårsferien står i høstens tegn, og Ree Park er pyntet op til høstfest.

De populære dyrefodringer er tilbage, og hver dag kan du og familien bl.a. se giraffer og aber blive fodret. I den nye fuglevoliere kan I komme helt ind til fuglene og nyde synet af den eksotiske sydlige hornravn og de majestætiske krontraner.

Tag med på en Land Rover Safari på den afrikanske savanne, hvor giraffer, næsehorn og gnuer går, kom med Amerika Expressen udover den nordamerikanske prærie til ulve og bison, eller tag med en guide rundt i parken på en walking safari.

I ugens løb kan I også opleve spejdernes aktiviteter samt konservering af ikoniske dyr fra parken.

Der er 50% rabat på entréen fra den 16. til og med den 24. oktober.
Åben alle dage fra kl. 10-17.

Har dit barn taget dig med i teatret for nyligt?teaterhuset_filuren_foto-.jpg

I efterårsferien kan I mærke gyset sammen, med forestillingen ’En spøgelseshistorie’, som er en vaskeægte børnegyser med uhyggelig underlægningsmusik, røgmaskine og et stort gammelt hus. 

I kan også opleve sprællevende nycirkus (fra 5 år) og en ungdomsforestilling der er hylder teenagerne.

Tjek sæsonkataloget for det fulde overblik over hele sæsonens forestillinger

På Teaterhuset Filuren er der noget til enhver smag for børn fra 4 - 16 år og deres voksne. Her findes nærværende oplevelser med tid til både at blive underholdt og være sammen. 

Otte ting du og familien kan lave i efterårsferien på Utzon CenterUtzon-20210630-dsc00365.jpg

Kommer efterårsferien til at foregå i Aalborg eller omegn, er det klart et must at besøge Utzon Center, der byder på et væld af sjove og kreative oplevelser for børn i hele uge 42.

Udforsk blandt andet børneudstillingen ’Mini Maxi’ . Det er ude af skala. For hvad sker der, hvis tingene ikke passer sammen? Det oplever I på din egen krop i denne udstilling. En anden ting, I ikke må gå glip af, er den forrygende udstilling ’With Love From Spain’. Her kommer I på en lille rejse ned til Sydens sol, hvor I kan opleve en masse fantastisk arkitektur.

Der er mange ting på programmet På Utzon Center denne efterårsferie, og børnene kan også opleve arkitektur med 3D, krea-opgaver, Lego, Minecraft og meget andet, alt sammen samlet i denne oversigt over 8 ting, du og familien kan lave på stedet

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejser med børn