Gunnvør Dalsgaard om sommerferie med børn
SPONSORERET indhold

Gunnvør Dalsgaard: Børn bør kende andre kulturer

Gunnvør Virgarsdóttir Dalsgaard og hendes døtre holder af badeferier, men når pigerne bliver ældre, skal de opleve mere af verden.

Af: Camilla Thorsø Lund Foto: Privat
09. jun. 2017 | Børn | Vores Børn

Hvor rejser du gerne på ferie med din familie?

 

Sidste år var mine piger og jeg på Bali i 14 dage, og det var virkelig en god ferie. Jeg er selv vokset op med ret kulturtunge ferier, men det er pigerne ikke gamle nok til endnu.

Så indtil da er badeferier, hvor man bare kan slappe af med hinanden, rigtig fedt. Jeg har også haft dem begge med i New York og Los Angeles, men jeg synes, at det hurtigt bliver lidt hektisk med to små børn i storbyerne.

LÆS OGSÅ: Leder: Accepter at ferien ikke bliver perfekt

Hvilket ferieminde husker du særligt godt?

Da vi var på Bali skulle vi på en delfintur, som vi havde glædet os rigtig meget til. Men da vi kom derud, var der ingen delfiner. Jeg prøvede at få pigerne til at se på alle de andre små fisk og de flotte koraller, men den var svær at redde. De var lidt skuffede. Men det var en rigtig sjov sejltur, og så er det god læring: Fordi man tager på delfintur, er der ikke nødvendigvis delfingaranti.

Hvilket minde fra en ferie i din barndom står tydeligst for dig?

Mine forældre er fra Færøerne, så de første mange år af mit liv tog vi hvert år til Færøerne på ferie. Når jeg kommer derop nu, får alene duften af landet mig tilbage til mine barndomsferier. For mig er Færøerne et eventyrland, hvor der er får på gaderne, bjerge man kan klatre i, og en masse steder man kan fiske.

Hvad vil du gerne give videre til dine egne børn?

Jeg rejste selv rigtig meget rundt i Europa sammen med min far, hvor vi oplevede alle de store europæiske hovedstæder sammen. Han så det som en del af min dannelse, at jeg skulle ud og opleve verden. Det vil jeg gerne give videre til mine piger, når de bliver lidt ældre.LÆS OGSÅ: Rejseudbydernes favoritter til sommerferie med børnJeg synes nærmest, det er en pligt, man har som forælder. At vise sine børn andre kulturer og udvide deres horisont ved at opleve verden.

Hvad er dit bedste ferietip?

Jeg gjorde engang det på en flyrejse, at jeg havde pakket nogle små pakker ind til pigerne, så der var en overraskelse til dem flere gange på turen. Det var bare små ting, som en frugtstang eller et lille spil, de kunne lege med. Så skete der lidt undervejs på flyet, og det holdt humøret højt på hele turen.

OPDATERET: Gunnvør har for nylig født sit og Oliver Bjerrehus’ tredje fælles barn, en lille søn.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer I billigst på sommerferie

LÆS OGSÅ: 5 børne-apps til rejsen eller ferien der ikke kræver internet

LÆS OGSÅ: 21 sjove brætspil til ferien