Har du holdt ferie fra dine børn i år?
Det er dejligt at holde ferie med sine børn, men indimellem har man også brug for ferie uden. Foto: Privat

Har du holdt ferie fra dine børn i år?

Vi har allesammen travlt med, hvad alle de andre siger, gør og bør. Hvem er det egentlig, der laver reglerne?

Sommerferien er lagt på hylden for de fleste, og det er den også herhjemme. I år har sommerferie og børn været det helt store samtaleemne i medierne, for børn holder (åbenbart) ikke lige så meget ferie, som de voksne gør.

De bliver efterladt i institutionen, mens mor og far holder fri, for de voksne har brug for voksentid. Jeg har ikke selv mødt de her børn, der bliver placeret i institutionen i længere tid, mens deres forældre bare feder den, men det betyder jo ikke, at de ikke er der, og de børn, der har det sådan, er det selvfølgelig synd for. 

LÆS OGSÅ: 4300 børn holder ikke sommerferie

Herhjemme havde farmand kun en enkelt uges ferie (så allerede der havde bettemanden mere fri end far) og i den enkelte uge brugte han fire dage alene med mig i Tyskland. Vi var dog ikke nogen af de forældre, der tog på ferie, mens knægten var i institution, nej, vi afleverede ham til ferie hos farmor og bedstefar, på bondegården med alle de store traktorer og masser af frisk luft og hygge. Sikke dårlige forældre vi er.

Bedre forældre

Der er det så, jeg siger nej. Nej, vi er ikke dårlige forældre. For det første, da vi kom hjem igen ænsede bettemanden os næsten ikke, han råhyggede med farmor og bedstefar, han fandt ud af, at der er andre her i verden, der elsker ham som vi gør, og sikke en gave at give ham. For det andet har han fået et par bedre forældre hjem. Vi trængte til vores voksentid, vi trængte til at finde os selv i alt det her, far, mor og børn (barn), og så få lov til at være kærester, som inden han kom til verden. 

LÆS OGSÅ: God ferie for mor og far: "Drop tanken om afslapning"

Det, jeg prøver at sige, er, hvorfor er det, at andre skal diktere, hvordan man bruger sin ferie og sin tid? Alt drejer sig ikke om børn, fordi man har fået børn. Meget gør, men man er altså også kun et menneske, og mennesker har brug for pauser, også fra deres børn.

Der er fuld knald på hele året, man har travlt med at leve op til alle de forventninger, alle har til en, så tag dog den velfortjente pause, når du har muligheden. Om det er fire dage i Tyskland, en uge på Mallorca eller bare et par dage med fødderne oppe i huset på villavejen, tag pausen og pust ud. For der er et helt år til næste ferie, og det er længe, hvis man ikke har fået ferie nok.

LÆS OGSÅ: Debat: Må vi holde ferie uden børn?

LÆS OGSÅ: Leder: “Ferie er mere udfordrende end hverdagen”

LÆS OGSÅ: Det er bare ikke godt nok, mor!

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme

610x200_woordy_dmjpg.jpg