Husk at passe på dig selv – så passer du også på dit barn

Husk at passe på dig selv – så passer du også på dit barn

Har du glemt dig selv i familieligningen? Ny kampagne for Svanemærket sætter fokus på familiens sundhed og giver os en kærlig påmindelse om, at vi som forældre også skal huske at passe på os selv.

Når du bliver forælder, er der pludselig en andens liv, der bliver vigtigere end dit eget. Din fornemmeste opgave herefter bliver at stå klar på sidelinjen til at vejlede og passe på dit barn igennem livets store udfordringer.

I en ny kampagne hylder Svanemærket danske forældre og minder os samtidig om, at vi ikke må glemme os selv i ligningen. Det indadrettede fokus er nemlig ofte det første, der ryger, når vi udvider familien, og så kan det ende med at blive vanskeligere at være det evigt gode forbillede for vores børn.

Tips til sund livsstil

Danske småbørnsforældre er overordnet set gode til at passe på, hvad deres børn bliver udsat for af kemikalier i hverdagen, men en ny undersøgelse viser, at hele 84% af danske forældre med små børn gerne vil blive bedre til at undgå skadelig kemi, når det gælder produkter til sig selv.

Din indre rollemodel bør tage denne måling alvorligt, da forældreadfærd og forbrugsvaner smitter af på børnene. Dertil er vi forældre det vigtigste i vores børns liv, så derfor bør vi så vidt muligt undgå at udsætte os selv for sundhedsskadelige kemikalier.

Kampagnen - Dit valg i dag betyder alverden i morgen - søger at motivere danske forældre til at huske sig selv i hverdagens store regnestykke, og huske at være det gode eksempel. Kampagnen ledsages af temasider med tips til, hvordan du bedst muligt passer på dig selv og din familie.

Hvis du er en af de 84%, der gerne vil blive bedre til beskytte dig selv mod skadelig kemi i hverdagen, så gå ind og læs mere på www.svanemærket.dk/paspådigselv. Her finder du også råd til, hvordan du giver gode og grønne vaner videre til dine børn. 

 

Er du gravid?

Hvis du er gravid, så kan du i øvrigt også besøge http://www.svanemærket.dk/børnoggravide, hvor du blandt andet finder en guide til graviditeten og inspiration til et sundt børneværelse.

*Miljømærkning Danmark som står bag kampagnen, har ansvaret for Svanemærket og EU-Blomsten herhjemme. Med miljømærkerne undgår du at skulle læse indholdsdeklarationer, og kan i stedet være tryg ved, at produkterne lever op til skrappe miljø- og kemikaliekrav – og er kontrolleret af en uvildig 3.part.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1008 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, som har hjemmeboende børn i alderen 0-6 år, i perioden 6.-13. marts 2018.