Navne
Mon det bliver brormand Harry, der lægger navn til hertuginde Kate og prins Williams ufødte barn? Foto: Getty Images

Navne

Hvilket navn vælger Kate og William?

Navnet på Kate og Williams ufødte barn optager hele verden (og os!). Se her, hvilke bud på et nyt royalt navn, der er de mest populære.

Fødslen af hertuginde Kate og prins Williams første barn er lige om hjørnet (terminsdatoen er den 11. juli!), og spekulationerne om, hvilket navn den lille nyfødte får, gløder.

Ifølge netavisen Ibttimes.com går nogle bud på specielle navne som North West og Ace Knute, hvilket vil være i tråd med den seneste trend med (lidt skøre) kendisnavngivninger. Skuespillerinden Jessica Simpson har netop valgt navnet Ace Knute til sin lille nyfødte søn.

Omvendt mener andre, at Kate og William nærmere vil vælge et mere traditionelt navn med et historisk præg, fordi det kan være afgørende for monarkiets overlevelse.

Navnet på Williams afdøde mor, prinsesse Diana, spås ligeledes af mange til indgå i navnerækken, hvis det vel at mærke bliver en pige. Parret har endnu ikke afsløret kønnet for offentligheden.

Navn til baby: Sæt penge på det!

Rundt om i verden sættes der i dette øjeblik penge på højkant i forsøget på at ramme det helt rigtige fornavn og de efterfølgende mellemnavne. Hvis du vil gætte med, er her en oversigt over nogle af de mest populære bud på pige- og drengenavne p.t.

Tip! Det lader til at være nemmere at score den helt store gevinst, hvis du tør sætte pengene på et drengenavn – og gerne et originalt et af slagsen!

Det mest populære navn til en pige:

1. Elizabeth Diana Carole. Ifølge Us Weekly vil navnet være en hyldest til både dronning Elizabeth, prinsesse Diana og Kates mor Carole.

2. Alexandra. Hvis den royale baby er en pige, er oddsene ifølge Huffington Post 2-1, da det er et af dronning Elizabeths mellemnavne og navnet på Williams gudmor.

3. Alexandra Elizabeth Frances Mary. Ifølge CNN’s royale reporter Victoria Arbiter har dette navn tilpas meget historie over sig. 

4. Charlotte. Navnet, som p.t. er det 24. mest populære i Storbrittanien, har odds 4-1. Det er samtidig mellemnavnet på Kates søster Pippa Middleton.

LÆS OGSÅ: Navneleg: Freja, Frodo eller Finn?

Det mest populære navn til en dreng:

1. George Philip Arthur Charles. Oddsene siger 12-1, og ifølge CNN’s royale reporter Victoria Arbiter er navnet oplagt, fordi det hylder historien og tidligere britiske monarker.

2. Philip. Ifølge Huffington Post har navnet odds 23-1 og ligger i toppen, fordi det er navnet på prins Williams farfar.   

3. Louis. Navnet er et af Williams egne to mellemnavne (og blev i sin tid givet som en hyldest til prins Charles’ mentor, Lord Louis Mountbatten), og har odds 25-1. 

4. James. Selvom Kates bror også hedder James, vil navnet James ifølge Chicago Sun-Times nok nærmere være hentet fra en fjern gren af den royale familie.

LÆS OGSÅ: 3 kriser om navne: Sådan løser I dem

5. Chesterfield. Dette unikke navn har kun odds 100-1 og er derfor oplagt at smide penge efter, hvis du er lidt af en chancerytter!

Ih, her på redaktionen glæder vi os til at se, om det bliver en dreng eller en pige – og hvilket navn han/hun kommer til at have stående på dåbsattesten. Vi hepper – trods de sløje odds – på Chesterfield! Hvem der bare var opkaldt efter en sofa …

Kilder: Ibttimes.com, Huffingtonpost.com og Suntimes.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Navne