Foto: Colourbox
Vores Børn

Hvordan stimulerer jeg min søns motorik?

Af Redaktionen 20.aug.2010 Børn
Faktaboks

Dorte Fischer har været sundhedsplejerske i 13 år og arbejder i Rudersdal Kommune. Endvidere er hun uddannet spædbarnsmassørinstruktør og mor til tre piger.

Spørgsmål:

Jeg har en dreng på snart otte måneder. Han er kvik, nysgerrig og glad og begyndte at rulle, da han var seks måneder. Han blev syg med astmatisk bronkitis kort efter, og det har varet omkring seks uger. Nu er han ved at være frisk igen, men han har stået stille motorisk. Han sidder rigtig flot og sikkert, men kan ikke ligge særligt godt på maven og kan overhovedet ikke vende sig. Er det normalt, når man har været sløj i længere tid, og hvad skal jeg gøre for at få ham i gang?
Med venlig hilsen
Ann

Læs sundhedsplejerskens svar på næste side…alt Svar:

Kære Ann
Det er normalt, at børn i den alder går i stå, når de er syge i lang tid. Din søn har ikke haft overskud til at udvikle sig motorisk. Det er nemlig hårdt arbejde; at ligge på maven, at rulle, komme op på alle fire. At sidde kræver mindre overskud. Derfor har han lært det. Det er vigtigt at motivere ham, så han får trænet og bliver stærk i ryggen og maven. Læg ham på maven, når han er frisk, så kan han få lov at komme op at sidde, når han er træt. Læg dig på gulvet sammen med ham.

Forældre er det bedste legetøj. Læg dig foran ham, så han bliver motiveret til at løfte hovedet. Prøv at vække hans nysgerrighed, eventuelt med noget legetøj. Du kan også stille et spejl foran ham. Det motiverer ofte barnet til at løfte hovedet og kroppen højt op. Rul og tril med ham, så han får den fornemmelse ind i kroppen. Han skal nok få sit nysgerrige overskud igen.

Venlig hilsen
Dorte Fischer

Måske er et spørgsmål, du selv søger svar på allerede besvaret tidligere. Søg i vores omfattende arkiv og få svar med det samme.


Henter...