Inspiration til sommeroplevelser for børn

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Øresundsakvariet, Økolariet, Nordsøen Oceanarium, Naturkraft, Kattegatcentret, Copenhagen Air Experience, Bakkehuset, ARoS & Arken.

Inspiration til sommeroplevelser for børn

Sidste år valgte mange familier at blive hjemme på grund af Corona, og selv om Europa åbner, vælger mange familier igen i år at holde sommerferien hjemme i Danmark.

Sommerferie i Danmark overrasker altid positivt med nærvær og lyse sommeraftener, men hvis vejret ikke lige indbyder til strandture og hygge i haven, kan det være en udfordring at underholde børnene i en lang sommerferie.

Vi har samlet en række bud på sjove oplevelser for hele familien 

Guld og magi på ARKENArken_marc_quinn_sirene_2008.jpg

ARKEN byder på store kunstoplevelser for hele familien i sommerferien. Oplev gyldne skatte og glitrende samtidskunst i den store udstilling 'Guld og magi', hvor børn og voksne bl.a. kan se guldhornene, Solvognen og en gylden Kate Moss i en helt umulig yogastilling.

Oplev også de store malerier af kunstneren Farshad Farzankia og gå på opdagelse i hans billedverden af spændende former, farver og figurer.

Rundt omkring museet kan du besøge ARKENs store udendørs skulpturpark med alt fra kæmpekonkylier og fortidskrabber til en gigantisk gyngehest og et langbenet hus i lagunen bag museet. Husk også at ARKEN har den smukkeste hvide sandstrand liggende i baghaven som den perfekte afslutning på en oplevelsesrig dag.

Rundtur over Aarhus i alle regnbuens farverAros_alt-boern.jpg

Hos ARoS kan du tage på en 360° rundtur over Aarhus i alle regnbuens farver i ”Your rainbow panorama”, mød deres 5 meter høje skulptur ”Boy” og gå på opdagelse i gallerier fyldt med verdenskunst – og nyd en is på tagterrassen i løbet af sommeren.

Der er altid sjove og kreative aktiviteter for hele familien på museet – og I kan som familie hjælpes ad med at fange en kunsttyv!

Løber I tør for energi, byder café og orangeri på lækker mad, kaffe og kage – samt 3 retter for 200 kr. på alle hverdage.

Gratis entré for alle under 18 år!
Hverdage 10-21 – Weekender 10-17.
Åbent mandage i juni, juli og august.

Skab og indtal dit eget eventyrbakkehus_markedsfring_evenbturakademiet.jpg

Bakkehuset giver et levende og stemningsfyldt indblik i en af de mest centrale perioder i den danske kulturhistorie – guldalderen. Oplev 1800-tallets livsformer og kultur i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks autentiske hjem.

Hos ægteparret Rahbek samledes tidens store digtere, forfattere og videnskabsfolk til fælles oplæsning, selskabelighed og kreativ sparring. Oplev Bakkehusets nye "Eventyrakademi”, hvor børn og voksne kan skabe deres eget eventyr, inspireret af H.C. Andersens kendte og elskede eventyr.

Indtal dit eget eventyr i vores "H.C. Studio", lav dit eget skyggespil, fyld en æske med ting fra dit eventyr, klip dine egne eventyrkarakterer og meget mere.

Oplev følelsen af frit faldcopenhagenairexperience_aug20_0444ny1.jpg

Tag hele familien med på et flyvende eventyr hos Copenhagen Air Experience, hvor I kan prøve Indoor Skydiving! Her kan I opleve, hvordan det føles for faldskærmsspringere, når de har kastet sig ud af flyet og svæver i det frie fald.

Sammen med jeres instruktør følges I op i tunnelen og går på skift ind i et flyvekammer, hvor I breder armene ud og mærker, hvordan luften bærer jer opad! Det er en ubeskrivelig følelse og en oplevelse for hele familien, som I aldrig vil glemme.

Én flyvning i vindtunnelen svarer til det frie fald fra 4 kilometers højde. Alle fra 7 år kan flyve, så det er noget hele familien kan gøre sammen.

Åbent hele sommeren tirsdag til søndag fra kl. 10.00-19.00.

Læs mere om de forskellige flyvepakker her.

Find os her: Galgebakkevej 3, 2630 Tåstrup

Bliv kaptajn på Nordkaperenkattegatcentret_fv_web.jpg

Ta’ hele familien med på eventyr, når I sejler afsted mod fremmede kyster i Frihedens Værksted på Kattegatcentret.

I udstillingen ”Frihedens Værksted” kan du lære mere om eventyreren Troels Kløvedals fantastiske liv, og samtidig drage afsted på din helt egen rejse til søs.

I Frihedens Værksted er det nemlig dig, der sætter kursen, når du vælger hvilket eventyr I drager afsted på. Drag på eventyr side om side med Kløvedal, når I sejler afsted mod fremmede kyster.

Sæt dit præg på skibet, prøv at sejle Nordkaperen og dyk ned i Østjyllands største akvarium: Oceanariet.

Gå på opdagelse i et hav af oplevelser på Kattegatcentrets hjemmeside.

Udforsk naturens vilde kræfterNaturkraft_alt_naturkraft.jpg

Naturkraft er en oplevelsespark for alle aldre. Her kan hele familien udforske, mærke og lege med naturens vilde kræfter.

Prøv for eksempel vindmaskinen og mærk forskellen på storm og kuling. Test din balanceevne på træstub-banen. Forsøg at komme tørskoet over vandløbet. Føl suset i svævebanen. Eller se udstillingerne om naturens kræfter, som de udspiller sig i Vestjylland.

Hos Naturkraft udvælger parkens formidlere hver dag ekspeditioner, der passer til vejret. Der er altid nye oplevelser og aktiviteter, som giver hele familien mulighed for at lege sig til en større bevidsthed om natur, bæredygtighed og klima.

Læs mere om oplevelsesparken og se åbningstiderne på Naturkrafts hjemmeside.

Kom tæt på dyrelivet i NordsøenNordsoen_saelunge_600x400px.jpg

Nordsøen Oceanarium er en af Nordjyllands største attraktioner med næsten 200.000 gæster om året. De mere end 10.000 m2 indendørs og 6.000 m2 udendørs giver et trygt besøg fyldt med oplevelser.

Her kommer man helt tæt på dyrelivet i Nordsøen blandt de 70 store og små akvarier, hvor man kan opleve sælerne over og under vand, klappe en søstjerne på ryggen og fange en levende krabbe med de bare næver!

Den helt nye udstilling ”En nordsøisk tidsrejse” tager gæsterne 65 millioner år tilbage i tiden og helt frem til nutiden. Vidste du, at der har levet isbjørne ved Rubjerg Knude i Vendsyssel?

Oplev koralrevet eller bliv skyllet ud i toilettetokolariet_foto_klimaudstilling_2021kolariet.jpg

Besøg Økolariet i sommerferien - åben alle dage kl. 10-16. Deltag i sjove aktiviteter og tag på opdagelse i udstillingerne.

Gå en tur på den bløde havbund, tag et dyk ved koralrevet, bliv skyllet ud i toilettet, gå en tur i Ida´s hjerne og meget mere.

I sommerferien er der mulighed for at prøve kræfter med vandsjov, designe et sejt stofnet eller rygsæk og deltage i spændende og eksperimenterende events. Se Økolariets hjemmeside for mere info.

Økolariet er Vejles viden- oplevelsescenter placeret tæt på banegården i midtbyen. Tag på oplevelse og leg og lær om bæredygtighed, energi, natur, klima, kost og klode. Gratis entré til udstillingerne.

Marsvin- og tunsafari på Øresundoresundsakvariet_vandlab._indvielse_foto._k.jpg

Kom og få en van(d)vittig sjov sommeroplevelse på Øresundsakvariet, når vi hele sommeren afholder spændende aktiviteter for alle aldre lige fra guidede krabbeture, fiskeri med rejehove på Kronborgstranden, guidede ture til det ny Vandlaboratorium samt snorkel-, marsvin-, og tunsafarier på det skønne Øresund.

På alle dage kan du tage på krabbefangst med vores guider, når vi laver krabbefangere og går på jagt på havnen. Vi fisker også med rejehove ved stranden og kigger på dyrelivet på det lave vand. Alle dage i uge 26-35 (gratis for akvariets gæster - uden tilmelding).

  • Undersøg det ny Vandlaboratorium kl. 12.25-13.00, 14.25-15.00 og 16.25-17.00 (afgang fra akvariet).
  • Krabbefangst på havnen kl. 11.15 (afgang fra akvariet). Alle hverdage i uge 26-31 (gratis for akvariets gæster og uden tilmelding).
  • Fiskeri med rejehove i Kronborgbugten onsdag og fredag kl. 13.15 (afgang fra akvariet).

Se alle vores aktiviteter her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer og Rejser med børn