Sebastian Klein: Der findes faktisk meget viden om dyr i klassisk musik!

Foto: Getty Images I podcasten 'Intermezzo' quizzer børnekendte danskere i klassisk musik - og børnene kan sagtens være med!

Sebastian Klein: Der findes faktisk meget viden om dyr i klassisk musik!

Hvem var Carl Nielsen? Det forsøger tv-vært og dyreven Sebastian Klein at finde ud af i den nye børnepodcast, Intermezzo. Her er den klassiske musik i centrum, og selvom Sebastian, efter egen mening, ikke forstår sig på klassisk musik, så ved han en masse om dyr. Og det kommer ham til gode i Intermezzo - for det er netop til hans store overraskelse dyr, som går igen i Carl Nielsens musik.

Hvis du kender 'Jeg ved en lærkerede' og 'Solen er så rød mor', kender du også komponisten Carl Nielsen. For det er ham, der har komponeret de folkekære melodier, som er blevet sunget på børneværelser i årtier.

I det nyeste afsnit af podcasten Intermezzo fra Talk Town, produceret i samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester, udforsker dyreven og tv-vært Sebastian Klein gennem quiz, sang og gode historier, hvem en af Danmarks mest berømte komponister til dags dato egentlig var.

Sammen med vært og improskuespiller Sisse Gram de Fries får Klein for alvor lov til at vise, hvordan hans viden om dyr også kan bruges i Intermezzos podcastquiz om den klassiske musik. Der er nemlig meget af Carl Nielsens musik, der giver associationer til dyr. Han voksede op på landet, og det kan tydeligt fornemmes i værkerne, hvordan han elskede at lege i stalde og i hønsehuset. Det kan Sebastian Klein også. Men da han selv skal prøve at spille på en obo, som Carl Nielsen altså mestrede, da han var bare 9 år, får den populære børnevært et grineanfald.

”Klassisk musik kan for mig være meget højtravende. Jeg lytter ikke enormt meget til musik – heller ikke klassisk. Jeg er ikke sådan en, som sætter noget på bare for... uh, nu skal jeg lige lytte! Jeg er overhovedet ikke en musiknørd, men jeg kan høre i Carl Nielsens musik, at der udspiller sig både en hanekamp og høns, der gokker,” forklarer han.

Derfor er Sebastian Klein også dygtig – eller heldig - til at svare på spørgsmålene i Intermezzo’s quiz om Carl Nielsen, som de lyttende børn også selv kan gætte med på.

”Jeg ripper den quiz! Der er nok en lille Carl Nielsen gemt i mig. Når vi snakker klassisk musik og Danmark, så er der nok ikke rigtig nogen, der når ham til sokkeholderne. Det er jo en kæmpe personlighed i dansk musikhistorie – ham bør vi vide mere om!” siger Sebastian Klein.

I podcasten kan børn og voksne også udforske musikken med mange andre personer, de kender. Det gælder blandt andre børneværten Silja Okking, Youtuberen Niki Topgaard, Chief One, Mika og Tobias (bl.a. kendt fra Youtube-hittet ’Ikke mere mælk’) og Anna Lin. 

Lyt til podcasten Intermezzo på Talk Town i dag.

Om Talk Town

FB_profilbillede.jpg

Talk Town er ejet af Egmont Story House, som blandt andet ejer magasinerne Vores Børn, Alt for Damerne, Eurowoman og Anders And. Hvis du er printabonnent på en af vores titler, er Talk Town gratis for dig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast