Iris Gold og hendes søn August
Foto: Petra Kleis Sangeren Iris Gold vil give sin søn August faste rammer. Det havde hun ikke selv som barn.

Iris Gold: ”Min søn skal ikke have for løse rammer og for meget ansvar i en tidlig alder”

Børn har godt af, at nogen lægger dem i seng på bestemte tidspunkter og smører deres madpakker, mener sangerinden Iris Gold, der selv skulle klare den slags som lille. Mød den nybagte mor i det nye nummer af Vores Børn.

For blot tre måneder siden blev Iris Gold mor til lille August Cosmos, og står det til den nybagte førstegangsmor, skal sønnens barndom være noget mere struktureret, end hendes egen var.

"Jeg tror, det er vigtigt, at jeg lærer August rigtig godt at kende og undgår at lægge mine egne forventninger og dårlige oplevelser ned over ham. Samtidig vil jeg gerne være voksen – hvad det så end er helt nøjagtigt – over for ham, og det kan godt være, at jeg kommer til at give ham en masse struktur, som han ikke nødvendigvis kommer til at kunne lide. Men han skal i hvert fald ikke have for løse rammer og for meget ansvar fra en tidlig alder, sådan som jeg selv havde det. Der skal være plads til, at han bare kan være barn", fortæller hun i et stort portrætinterview i det nyeste Vores Børn.

LÆS OGSÅ: Fallulah: "Det bliver stormfuldt - men vi kommer totalt meget igennem det sammen"

Selv voksede sangerinden op i et kollektiv nær Christiania med en masse uansvarlige voksne omkring sig, og det betød, at hun ofte var overladt til sig selv.

"Sådan som jeg voksede op, kunne det indimellem godt føles lidt utrygt. De voksne opførte sig tit som børn, og det handlede meget om, hvad de havde brug for. Med mange fester og gang i den. Også på hverdage, hvor jeg skulle op og i skole. Jeg skulle selv finde ud af mange ting, fra jeg var helt lille. Jeg kan for eksempel huske, hvordan jeg selv besluttede, at jeg ville gå i seng klokken otte, for så kunne jeg være frisk til den morgengymnastik, jeg også selv havde fundet på, og til at gå i skole. De flippede voksne i kollektivet syntes, det var vildt underligt," siger hun til Vores Børn.

"Jeg lavede også min egen madpakke, og ofte var der ikke rigtig noget at lave den af. Jeg kan huske en virkelig stinky ost, som jeg blev megadrillet med i skolen. Imens de andre sad med deres fine små ostehapsere," fortæller hun grinende i interviewet.

Men der er også alvor bag ordene. August Cosmos kommer ikke til at skulle klare alting selv uden en voksen at støtte sig op ad. Det har hans mor tænkt sig at sørge for.

Læs hele interviewet med Iris Gold i magasinet Vores Børn, der er på gaden nu og frem til 28. oktober.

Om Iris Gold

Iris Gold bor i København sammen med sin kæreste og deres fælles søn, August Cosmos, der er tre måneder gammel.

Iris Gold eller Mercedes Seecoomar, som der står i sangerindens pas, udsendte i 2019 debutalbummet ”Planet Cool” og kan blandt andet skrive en koncert for den franske præsident Emmanuel Macron og en nominering til en Danish Music Awards i kategorien ”Årets Bedste Nye Livenavn” på sit cv. Ud over at optræde på festivaler i hele Europa blev Iris Gold også inviteret til at spille med Nile Rodgers og Dave Stewart (Eurythmics) på Royal Festival Hall i London i 2019.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor, Kendte, Børneopdragelse og Børnepsykologi