Jasmin Gabay
Foto: Tia Borgsmidt Den tidligere Den store bagedyst-deltager Jasmin Gabay elsker at skrive sange, bage og lave podcast, og det har rollen som mor ikke ændret på.

Jasmin Gabay: ”Min søn er ikke omdrejningspunktet for mig”

Sangerinde og tidligere deltager i Den store bagedyst Jasmin Gabay mener, det er vigtigt, at man som forældre ikke glemmer sig selv og holder fast i sin passion. Det fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

32-årige Jasmin Gabay ved godt, at det er kontroversielt at sige.

At ens søn ikke er omdrejningspunktet i ens liv kan måske få nogle til at rynke på næsen, men den tidligere Den store bagedyst-deltager mener, at det som forældre er vigtigt ikke at glemme sig selv og sine egne interesser.

Det fortæller hun i et stort interview til ALT for damerne.

”Jeg søger altid fællesskaber med god energi, og så forsøger jeg at skabe det for min søn – men han er ikke omdrejningspunktet for mig,” siger hun.

”Jeg elsker min søn, og selvfølgelig fylder han en hel masse. Jeg har bare mange andre passioner også, og det er enormt vigtigt for mig at vise Jonathan, at jeg både kan fylde hans liv med kærlighed, men at jeg også er passioneret omkring andre ting.”

Jasmin Gabay, der blev landskendt, da hun i 2018 kom i finalen i Den store bagedyst, har ikke kun en passion for at bage, men også for at optræde med sin musik, skrive sange og lave podcasten Glad i låget, hun er vært for sammen med tidligere Den store bagedyst-deltager Annemette Voss.

For hende handler det om, at hun godt ”kan lide at skabe,” fortæller hun. Og den skabertrang er ikke forsvundet, fordi hun er blevet mor.

”Jeg tror simpelthen, at det er sådan, man lærer sine børn at blive passioneret. Det er ikke underligt for ham (Jonathan, red.) at se, at jeg også gerne vil noget andet. Jeg har kæmpestor respekt for de mødre, hvis mål i livet er at passe deres børn,” siger Jasmin Gabay og fortsætter:

”Jeg har en del veninder, som har det sådan – og jeg skiller mig nok ud fra dem og den tilgang ved at have evig dårlig samvittighed. Enten har jeg dårlig samvittighed over ikke at være der heeeele tiden for Jonathan, ellers har jeg dårlig samvittighed over ikke at være hundrede procent i et projekt, som jeg gerne vil være i. Men sådan har de fleste mødre det måske.”

En turbulent tid

Selvom Jasmin Gabay er en kvinde, der med egne ord ”hopper rundt som en hoppebold” og godt kan lide at have meget at se til, var det alligevel lidt for meget for hende, dengang hun medvirkede i Den store bagedyst.

Hun havde lige brudt med sin søns far, mødt en ny kæreste og skulle finde jordforbindelsen igen, fortæller hun.

”Min kæreste, der på det tidspunkt var en ny kæreste, har kendt mig i en meget turbulent periode af mit liv. Vi mødte hinanden til nytårsaften for halvandet år siden, og hold nu op mit liv var turbulent på det tidspunkt. Jeg stod midt i afslutningen af Bagedysten, der var Melodi Grand Prix, hvor jeg skulle synge, og så var jeg på vej på tour rundt i landet. Samtidig med at Jonathans far og jeg lige var gået fra hinanden. Så mit liv fik en ordentlig rystetur – og der var Nicolas der ligesom bare for mig, og det var guld værd!,” siger Jasmin Gabay.

Læs hele interviewet med Jasmin Gabay, hvor hun også fortæller om at være et trouble child og om at arbejde med sin usikkerhed.

Om Jasmin Gabay, 32 år

  • Sangerinde, podcastvært og kogebogsforfatter¨
  • Bl.a. kendt fra ”Den store Bagedyst”, hvor hun i 2018 kom i finalen. I 2019 deltog hun i Melodi Grand Prix med sangen ”Kiss Like This”
  • Aktuel med bogen ”Klimakløgtig kagekalas”, der sætter fokus på at bruge madvarer, der er i sæson, og undgå madspild
  • Er i et forhold med trommeslager Niclas Bardeleben, 30, og har sønnen Jonathan, 4, fra et tidligere forhold.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Børneopdragelse, Forældre og Familieliv