Vores Børn

Jeg savner bekræftelse

Af Redaktionen 23.apr.2012 Børn
Faktaboks

Anette Buur Bangsgaard er uddannet cand. psych. og er certificeret Imago parterapeut. Hun er privatpraktiserende i København med speciale i parterapi. Hun har selv fem børn.

Kære Anette

Jeg er på barselsorlov med mit første barn. Jeg er meget lykkelig for både mand og baby, men jeg savner bekræftelse! Jeg kan tage mig selv i at blive tvær, hvis min kæreste ikke roser mig.

Det kan være, når jeg har cleanet hele hytten (altså ind i mellem babymosen og putningerne). Så betyder det pludselig meget for mig, at han lægger mærke til det og roser det.

Det gælder også mig selv. ‘Så sig dog, at jeg ser godt ud i dag,’ tænker jeg, hvis jeg gør noget ud af mig selv. Er det mig, der er barnlig, eller hvordan får jeg min kæreste til at se mig mere?

Læs parterapeutens svar på næste side>>

>”>

Kære Fortvivlede

Hvis du er barnlig, er du det i hvert fald på en sød måde. Og det ER vigtigt midt i alle gøremålene at bekræfte hinanden. Når vi føler os bekræftet, har vi mindre tendens til at opleve jalousi, som egentlig bare er et tegn på savn.

Du skal tillade dig selv at være mere eksplicit omkring dine behov. Giv din mand en manual til, hvordan han kan vise, at han ser dig og holder af dig. På den måde bekræfter du ham også i, at han er vigtig for dig.

• Fortæl din mand, at du er lykkelig for ham og den måde, han er far på.

• Fortæl ham, at du længes efter mere nærhed, ros og opmærksomhed.

• Fortæl ham, at du ville blive glad, hvis han lagde mærke til, når du har lavet god mad, gjort rent eller gjort dig fin.

• Fortæl ham, hvad han kan sige og gøre, så du føler dig bekræftet.

• Spørg ham, om der er noget, du kan gøre, som kan vise ham, hvor glad du er for ham.

Og lad dig ikke slå ud, hvis han ikke husker alle dine gode råd hele tiden. Husk dig selv på, at forandring tager tid, og at lykken besøger vores liv i små glimt.


Henter...