Julie Ølgaard: ”Jeg ved, det kan virke provokerende, men det er sådan, jeg får overskud”
Foto: MEW Der er ikke kun én måde at være en god mor på, mener skuespiller Julie Ølgaard, der i sommer fødte sønnen Cooper.

Julie Ølgaard: ”Jeg ved, det kan virke provokerende, men det er sådan, jeg får overskud”

Skuespiller Julie R. Ølgaard tog et kontroversielt valg, da hun fik sønnen Cooper i sommeren 2017. Der er nemlig ikke kun én måde at være en god mor på, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

To uger.

Længere gik der ikke, før den lattermilde skuespiller Julie R. Ølgaard forlod barselsboblen med sin nyfødte søn Cooper og igen trak i arbejdstøjet.

Det kan virke kontroversielt, indrømmer hun i denne uges Hendes Verden – men at trække stikket fra karrieren var simpelthen ikke en mulighed for skuespilleren, der snart er aktuel i comedyshowet ”Mødre” på Folketeatret i København.

– Jeg har stor respekt for de mødre, der går på barsel et år og bruger alle kræfter på at opfylde deres barns behov. Det kan jeg bare ikke finde ud af. Hele mit arbejdsliv har jeg skullet kæmpe for konstant at sætte skub i nye projekter, og jeg ville gå ned, hvis jeg skulle trække stikket, fordi jeg nu har fået min søn, Cooper. Faktisk var jeg ude på optagelser igen allerede to uger efter fødslen. Jeg ved, det kan virke provokerende, men det er sådan, jeg får overskud, siger hun til ugebladet, der er på gaden nu.

Plads til at slå sig løs

Generelt synes det med at sidde stille ikke at være noget, Julie R. Ølgaard praktiserer synderligt.

Sammen med skuespiller-veninderne Neel Rønholt og Laura Christensen knokler kun med YouTube-hittet Nipskanalen, der lige nu kører på sin anden sæson, ligesom hun er kendt fra en lang række danske filmklassikere gennem tiden.

Aftalen med hendes mand, den tidligere professionelle skiløber Gustav Muus, er, at der skal være plads til at slå sig løs hver især - også selvom de nu er blevet forældre.

- Ligesom så mange andre kan vi råbe og skrige af hinanden om natten, fordi vi er desperate over ikke at få søvn nok. Men heldigvis er vi også gode til at grine af det næste morgen. I det hele taget er vi meget overbærende og giver plads til, at vi kan slå os løs hver for sig. Da Cooper var to måneder, tog jeg flere aftener og dage på Skanderborg Festival med en brystpumpe i tasken, mens Gustav og Cooper var i Aarhus. Det var vildt befriende. Og så kom jeg hjem og sov sammen med dem om natten, fortæller hun og tilføjer, at det naturligvis også gælder den anden vej.

Læs hele interviewet med Julie R. Ølgaard i denne uges Hendes Verden, hvor den 36-årige skuespiller også fortæller om at blive dømt af andre kvinder, om at være modig og om ikke at lade søvnløse nætter ødelægge sit ægteskab.

Julie Rosenstand Ølgaard, 36

  • Aktuel i forestillingen Mødre, der kan ses på Folketeateret i København 12. april til 12. maj og i Nipskanalen, som kan ses gratis på YouTube. 
  • Mor til Cooper, der er født i sommeren 2017.
  • Gift med den tidligere professionelle skiløber Gustav Muus, der i dag er chef for Øjenhspitalet Danmark.
  • Kendt fra film som Midsommer, Råzone, Dig og mig, Kollegiet og Julefrokosten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Barsel, Kendte, Interview og Mor