Kvinde kigger ud af vinduet

Foto: Getty Images Er jeg en dårlig mor?

"Jeg bliver beskyldt for at være en dårlig mor"

Jeg bliver kritiseret for at servere usund mad og beskyldt for at gå mere op i mit hjem end i mit barn, fortæller en læser.

SPØRGSMÅL: Jeg er flyttet til en ny by med min lille dreng på ni år efter en skilsmisse, der tog så hårdt på mig, at jeg valgte at flytte helt væk fra min eksmand og de mange gode minder, jeg havde svært ved at sige farvel til.

Det var nemlig ikke mig, men min mand, der ville skilles. Jeg er dog kommet økonomisk godt ud af skilsmissen. Vi solgte et hus med friværdi, og jeg har ingen økonomiske mellemværender med min eksmand, der også har været økonomisk meget gavmild.

Det er aldrig let at falde til et nyt sted, men jeg besluttede mig allerede fra starten for, at jeg først ville sørge for, at min dreng fik en god start med skole og tænkte, at der måske her var andre enlige forældre, som man kunne opdyrke et netværk med. Jeg mødte da også to andre enlige mødre, som jeg tog initiativet til at invitere hjem på kaffe og lagkage en fredag efter skoletid.

Jeg synes, vi havde en hyggelig dag sammen, og nævnte det for den ene, da vi mødtes i skolegården om mandagen. Her fik jeg dog lidt af et chok. For hun fortalte mig, at den anden mor var kommet med en masse kritik om, at jeg havde serveret usund mad, at jeg gik mere op i min bolig end i mit barn, og at min søn havde talt om, at han ikke måtte få hund, fordi jeg ikke kan lide dyr. Det passer ikke – jeg har allergi, og derfor kan vi ikke have husdyr.

Jeg blev så ked af det, men hende, jeg talte med, forlangte, at jeg ikke sagde noget om det til hende, der havde bagtalt mig. Alligevel synes jeg, det er uretfærdigt, at jeg ikke kan forsvare mig, så jeg overvejer, om det er værd at blive uvenner med hende, der fortalte mig det, og konfrontere hende, der talte grimt om mig? Jeg er virkelig i vildrede og vil rigtig gerne høre din mening.

H.I.

LÆS OGSÅ: Jeg følte mig som en gammel mor – og som en fiasko

 SVAR: Helt ærligt, så ved jeg ikke, hvem af dine to nye „veninder“ jeg bryder mig mindst om. Hende, der kvitterer for kaffe og kage ved at bagtale dig, det øjeblik, hun er ude af døren? Eller hende, der skynder sig at videreformidle tarvelighederne i stedet for at sætte en solid stopper for våset og oven i købet vrider armen om på dig ved at forlange, at du ikke må konfrontere den anden?

Ingen af dem lyder særligt charmerende og som nogen, jeg ville investere bare fem minutter af min tid i. Sådan tror jeg egentlig også, du selv ville tænke, hvis du var helt på dupperne efter din skilsmisse. For du lyder til at være en kernesund og rigtig god mor, der har været stærk og sej i en svær tid, men du er sikkert stadigvæk sårbar, så derfor går deres tarveligheder rent ind.

Var du mere ovenpå, ville du ryste på hovedet, tage benene på nakken og spæne væk, og det er da også mit råd til dig her. Drop de to hyæner hurtigst muligt og se dig om efter nogle sødere veninder, der er mere modne og empatiske og dermed langt mere på niveau med dig selv.

Vibeke

SKRIV TIL VIBEKE

Vibeke Dorph

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor og Brevkasse