Kan man servere sukker til en børnefødselsdag?

Nej! – det mener Laura fra NIPSkanalen ikke i første afsnit af NIPSkanalens nye miniserie, hvor vi følger Laura Kristensen, Julie Ølgaard og Neel Rønholts forberedelser til den helt store 1-års børnefødselsdag. Men pigerne er ikke enige om, hvor 'farligt' sukker er for de små.

Det er mandag, og der er fem dage til den fælles fødselsdag, som Julie og Laura fra NIPSkanalen skal holde for deres børn. NIPSkanalens nye miniserie i samarbejde med Neutral følger forberedelserne til den store dag. Det går godt, indtil de skal købe ind til fødselsdagen, og Julie smider en pakke sukker i indkøbsvognen.

"NEJ, vi skal da ikke have sukker. Og vi skal da heller ikke have slik. Det er en BØRNEfødselsdag. De bliver jo fuldstændig sindssyge oven i hovederne af det," udbryder Laura til Julie.

"Men... skal der ikke sukker i en kage?", spørger Julie forvirret. Men det er ikke nødvendigt, for Laura har en fin opskrift på en kage, hvor der ikke skal sukker i, siger hun.

Børn og sukker er en 'varm kartoffel' blandt mødre – og i debatten – for kan man være en god mor, når man serverer sukker for sit lille barn? Flere vuggestuer, børnehaver og skoler har indført en nul-sukker-politik, så fødselsdage byder på opfindsomme fuldkornsboller med rosinøjne og gulerodshaler, halve vandmeloner formet som piratskibe fyldt med frugt og hjemmelavet 'is' af frosne bananer og kulsort chokolade. Eller 'kage' uden sukker, som Laura vil bage til fællesfødselsdagen.

Neel mener dog godt, at man kan servere en smule sukker til en børnefødselsdag, så sukkeret finder vej tilbage i vognen. Om det så ender med sukker i kagen til den store dag eller ej, må du se i næste afsnit:

Børnefødselsdag størrelse small, medium eller large?

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor og Fødselsdag