Kreative aktiviteter for børn

Foto: Getty Images Savner du inspiration til at underholde ungerne i liiiidt længere tid end fem minutter? Se, hvad der optager børnene i længst tid her.

Her er de 10 krea-ting, der holder dit barn beskæftiget i længst tid

Det kan være hyggeligt at kaste sig over de kreative sysler med børnene, og nogle gange kan de stillesiddende aktiviteter også give et lille pusterum for mor og far. Her finder du listen over de kreative aktiviteter, der optager dit barn i længst tid – måske en info der kan bruges til noget i børnefamilien - hvem ved!

Mange børn elsker krea - men det er ikke altid, at postyret med at finde vandfarve, pensler og papir frem opvejer de fem minutter, der måske går, før koncentrationen opbrugt, og vi skal finde på næste aktivitet.

Men hvad skal der egentlig til, for at holde på vores børns fokus og interesse - bare en anelse længere?

Hos DIYS.com har man sat sig for at undersøge, hvilke krea-aktiviteter som rent faktisk fastholder dit barns interesse i længst tid.

1635 forældre med børn i alderen 6-10 år fik tilsendt en lang række af populære kreative aktiviteter og blev bedt om at time og optage støjniveauet hos børnene, mens de lavede hver aktivitet.

Når et støjniveau nåede over 60 decibel – svarende til niveauet for en almindelig samtale – var det en indikator for, at barnet ikke længere var opslugt af aktiviteten, og timeren blev stoppet.

LÆS OGSÅ: Her er 30 ting, du kan lave med dine børn derhjemme

Her får du de 10 kreative aktiviteter, som i undersøgelsen holdt børnenes opmærksomhed i længst tid

 1. Papirflet (34 minutter)
 2. At lave hjemmelavet slim (33 minutter)
 3. Origami (31 minutter)
 4. At lave hjemmelavede smykker (30 minutter)
 5. At male på sten (29 minutter)
 6. At fylde en klar vandflaske med farvet sand (27 minutter)
 7. Mosaikkunst (26 minutter)
 8. At lime pastaskruer på rammer (26 minutter)
 9. Papmaché (25 minutter)
 10. At fingerstrikke (23 minutter)

Papirflet får altså førstepladsen, som den kreative aktivitetet, der holder dit barns fokus I længst tid – her er støjniveauet under 60 decibel i gennemsnitlig 34 miniutter. En aktivitet, som bade holder hjernen beskæftiget, men som også udvikler barnets motoriske egenskaber.

Paper Weaving
Foto: Aleksandr Aleshkin/Shutterstock 

 

På en tæt andenplads finder vi aktiviteten at lave sin egen hjemmelavede slim, som optog barnets opmærksomhed i 33 minutter.

Making Slime
Foto: Arina P. Habich/Shutterstock 

 

På tredjepladsen kommer et mere kompliceret håndværk, nemlig origami, som barnet i gennemsnit er koncentreret om i 31 minutter. Origami er kendt for at forbedre barnets rummelige færdigheder og hukommelse.

Origami
Foto: Anastasia Ni/Shutterstock

3 fordele ved kreative håndværk

At lade dit barn være kreativ er ikke kun hyggeligt og behjælpeligt for mor og far - dit barn kan faktisk få en del udvikling ud af de kreative sysler.

 1. Forbedrer beslutningskompetencer: Håndværk på ethvert niveau involverer en grad af kritisk tænkning og planlægning. Løsning af disse kunstneriske udfordringer vil forbedre dit barns evne til at løse problemer og træffe uafhængige beslutninger.
 2. Forbedrer selvværd: At skabe noget, du er stolt af, er en ekstremt opløftende og motiverende følelse. At opleve dette gennem kreative udfoldelser er en god måde for dit barn at få troen på egne evner.
 3. Afslapning: Det er velkendt, at kreative aktiviteter kan virke afslappende. Den kreative proces tapper ind i vores fantasi, hvilket hjælper os med at løsne op. At være afslappet er yderst vigtig for et barns koncentration.

Det var listen over de 10 håndværk, som var allerbedst til at holde barnet beskræftiget – men hvilke håndværk var så mindst interessante for børnene?

Her er listen over de 10 kreative aktiviteter, som underholdt børnene i kortest tid

 1. Udskrivning af figurer (8 minutter)
 2. Fingermaling (9 minutter)
 3. Scoubidou - en teknik til at lave fx nøgleringe (10 minutter)
 4. Skum-håndværk, fx at arbejde med skumpapir (10 minutter)
 5. Papirkæder (11 minutter)
 6. Modellervoks (12 minutter)
 7. Designe sin egen t-shirt (13 minutter)
 8. At lave et maleri ved at blæse i sugerør (13 minutter)
 9. Tegne og farvelægge (14 minutter)
 10. At lave kunst med glitter (16 minutter)

Kilde: DIYS.com

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Aktiviteter for børn