SPONSORERET indhold

Kronprinsesse Mary: Derfor skal børn under tre år lære om mobning

Selvom børn under tre år er for små til ligefrem at mobbe hinanden, er det vigtigt at sætte fokus på fællesskab og gode venskaber.

Af: Julie Trolle Boding Foto: Bo Nymann
24. aug. 2016 | Børn | Vores Børn

Sov, min lille bamseven
Sov nu sødt og længe
I din seng

En gruppe dagplejebørn sidder på gulvet i en rundkreds og putter den lilla bamseven under små tæpper, som de har gjort mange gange før. Som nogle af de første i landet har børn fra nul til tre år i Vallensbæk Kommune nemlig leget med indholdet af den nye Fri for mobberi-kuffert, der er lavet af Mary Fonden og Red Barnet. Og derfor er vuggestue- og dagplejebørn fra kommunen i dag samlet, da de har fået besøg af en rigtig prinsesse.

– Hvor var I dygtige! I viser stor omsorg for jeres bamseven, siger kronprinsesse Mary, da bamserne er puttet til ro.

Udover at få en lilla bamseven hører de små børn historier, ser på billeder af børn, der er glade, vrede, kede af det eller bange, eller de masserer hinanden, fordi det lærer dem en naturlig omsorg for hinanden. De små børn under tre år er for små til direkte at mobbe hinanden, men ved at sætte fokus på det gode fællesskab og gode venskaber, kan det være med til at forebygge mobning senere hen, påpeger kronprinsesse Mary. Derfor taler hun også med sine egne fire børn derhjemme om omsorg. 

– Vi taler om, hvor vigtigt det er at være en god ven, og hvordan man selv har det, når man har gode venner. Hvordan det er at være omsorgsfuld over for andre, og hvordan man selv har det, når andre er omsorgsfulde over for en, siger kronprinsesse Mary. 

Læs mere i Vores Børns store tema om mobning og fællesskab i magasinet, der udkommer 25. august. 

LÆS OGSÅ: Leder: Er dit barn en god ven?

LÆS OGSÅ: Sådan giver du dit barn selvværd