Hjertesygdom
Foto: Hjerteforeningen Hjerteveninder

Hjertesygdom

Kunne du forestille dig et liv uden din hjerteveninde?

Sponsoreret af hjerteforeningen: 6.000 danske kvinder forlader os hvert år på grund af hjertekarsygdomme.

Nej vel?

Ikke desto mindre er dette virkeligheden for rigtigt mange kvinder. Virkeligheden er nemlig desværre den, at mere end 6.000 danske kvinder hvert år forlader os på grund af hjertekarsygdomme.
Det viser sig, at hjertekarsygdomme blandt kvinder er lige så udbredt et problem som blandt mænd, hvilket går imod den gængse opfattelse om, at hjertekarsygdommene primært går efter mænd med stærk tilbøjelighed til cigaretter, alkohol og saftige baconburgere.
For det er ikke kun mænd, der holder af livets mange fornøjelser, som ikke altid er lige sunde for kroppen.
Også kvinder er skyldige i disse tilbøjeligheder, hvorfor det også er til manges store overraskelse, at der sker lige så mange hjertekarsygdomsrelaterede dødsfald blandt kvinder som blandt mænd.

Har du en hjerteveninde?

Du ved sådan en, du taler med dagligt. En du måske ser dagligt, hvis ikke flere gange om ugen? Det kaldes en hjerteveninde, og de fleste kvinder har en.
En hjerteveninde er nemlig veninden, der kan gøre den travle hverdag mindre stresset. Veninden der et kort øjeblik fjerner alle tankerne fra dagligdagens mange forpligtelser, hvad end det er babymos til baby, lange arbejdsdage og/eller rudekuverter.
Har du en hjerteveninde, er det garanteret ikke svært at forestille dig, hvor ubærligt det måtte være at miste hende fra den ene dag til den anden.
Og det er desværre realiteten for mange kvinder hver eneste dag.
I den forbindelse har Hjerteforeningen givet en række hjerteveninder udfordringen at klare sig 30 dage uden nogen form for kontakt til hinanden. Udfordringen er iværksat med formålet at øge fokus på kvinder med hjertekarsygdomme.

bed]

Heldigvis er kampen mod hjertekarsygdomme ikke uden fremgang. I løbet af de seneste 11 år er antallet af kvinder med hjertekarsygdomme reduceret med 28%. Samtidig har Hjerteforeningen doneret knap 30 millioner kroner til forskning i kvinder og hjertekarsygdomme.

Et beløb der alt andet lige har medvirket til at redde en masse kvinders liv.

Måden hvorpå Hjerteforeningen samler penge til kvinder med hjertekarsygdomme er blandt andet ved salg af produkter, der skaber øget fokus på problemet.

Sidste nye tilføjelse til shoppen er ELSK HJERTET-armbåndet, som er et stilfuldt smykke, der følger tidens helt store smykketendens. Armbåndet fås i flere forskellige varianter og koster blot 40 kroner.

Find armbåndet her.

Hele overskuddet går ubeskåret til forskning i kvinders hjerter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sponsoreret