Ferie med børn
Foto: Franne Voigt Ferie med børn: "I dag er mine drenge seks og tre år og har både været i Berlin, Rom, Hamborg og Paris."

Leder: Hvornår dyrker man tosomheden med sit barn, når man ikke længere er på barsel?

Ferie med børn. Kan man flyve til New York med et spædbarn? Og hvad giver det dit barn at rejse på alene-ferie med enten mor eller far? I det aktuelle Vores Børn, får du masser af råd og inspiration til rejser med børn.

Den første rejse gik til New York. Min søn var fire måneder gammel, og det var egentlig, hvis jeg skal være ærlig, lidt af en nødløsning. Min mand skulle afsted med job, og jeg kunne ikke overskue at være alene hjemme med den førstefødte i mere end en uge. Så vi tog med – lige dele spænding, glæde og bekymring. Flyvetur, storby og larm. Kunne man det med en baby? 

Bekymringen kunne jeg godt have sparet mig, for turen blev uforglemmelig. Viggo hyggede sig i bæresele eller klapvogn, folk var yderst hjælpsomme, og jeg selv skruede helt ned for tempoet og oplevede alt fra et nyt perspektiv.

Det gav blod på tanden. Til at se verden og åbne mine børns øjne for det, der er anderledes, end hvad de kommer fra.  I dag er mine drenge seks og tre år og har både været i Berlin, Rom, Hamborg og Paris. For man behøver ikke at rejse over Atlanten for at opleve andre kulturer. En weekend i Europa kan sagtens gøre det.

Første ferie med barn: Her er en ABC

I dette nummer af Vores Børe (der udkommer i dag, 31. august, red.), guider vi dig til storbyrejser i Europa. Vi har lavet et stort tema til dig, der gerne vil forlænge sommerens eventyr med et efterårs-get away. Der er masser af oplevelser i vente for hele familien.

Eller I kan gøre som Søren og Otto, der tog på far-søn-tur alene til Berlin.  For nogle måneder siden gjorde jeg det samme med min ældste søn. Stoltheden i hans øjne var ikke til at tage fejl af, da jeg annoncerede, at vi skulle på ’store-drenge-tur’ til Paris. ALENE. Uden far og lillebror. Bare Viggo, Mor og Mormor. Tre generationer, tre dage, to flyveture, én storby. Og med kun en regel: Man måtte spise croissanter og pandekager hver dag, til man revnede.

Det var et tiltrængt pusterum fra hverdagens trommerum med to institutionsbørn og to fuldtidsarbejdende forældre, hvor der desværre ikke altid er overskud til bare at være og opleve ting sammen. Jeg kom hjem med en dreng, der var vokset en halv meter i selvstændighed. Som havde vist billetdamen sit eget pas, som var kommet tættere på sin mormor, og som jeg først og fremmest for alvor og igen var faldet i hak med. For hvornår dyrker man den tosomhed med sit barn, når man ikke længere er på barsel?

Vi skal afsted igen, det har jeg lovet. Måske tager vi far og lillebror med næste gang – og når lillebror er lidt ældre, får han selvsagt sin egen ’store-drenge-tur’.

God fornøjelse med magasinet – og rigtig god tur, hvis I vælger at pakke kufferten til en af Europas smukke storbyer.

Mine bedste tips til Paris finder du for resten i det aktuelle Vores Børn, der er på kioskhylderne i dag.

LÆS OGSÅ: Huskeliste til babys første ferie

LÆS OGSÅ: Sådan får du en god flyrejse med børn

LÆS OGSÅ: Guide: I lufthavnen med børn

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Rejser med børn og Sommer