Lyver du også for dine børn?

Foto: Trine Bukh Løgn eller fantasi? Mette er ikke bange for at lave historier med børnene.

Lyver du også for dine børn?

Leder: "Jeg lyver for mine børn hver dag"

Børn får arp, hvis de ikke reder hår, og politiet kommer, når man ikke tager sele på i bilen. Chefredaktør Mette Hovmand-Stilling stikker dagligt sine børn en løgn.

Jeg lyver for mine børn næsten hver dag. Det er ikke noget, jeg er vildt stolt af, men sådan er det. Ofte er det noget med, at politiet kommer, hvis de ikke vil have sele på i bilen. Det gælder også, hvis man går over for rødt lys eller kører uden cykelhjelm. Jeg kan også finde på at sige, at butikkerne er lukkede om aftenen, så vi altså ikke kan købe den yoghurt, melon eller is, de så gerne vil have lige nu efter aftensmaden. Og så er der den med, at alle børn – naturligvis – sover, når det er mørkt. 

Jeg ved godt, at jeg lægger ansvaret fra mig og over på politiet, detailhandlen og døgnrytmen, men det virker altså! Og som bonus bliver det ærligt talt lidt lettere at overkomme dagligdagens små bump uden hele tiden at være den dumme, tarvelige mor. (Selv om jeg godt er klar over, at det er en del af den pakke, der hedder opdragelse). 

På en måde er det jo heller ikke helt løgn, for det er jo ulovligt at køre uden sele. Og de fleste børn sover altså om natten (sådan burde det i hvert fald være).

Det stopper dog ikke her. Hjemme hos os kan tænderne falde ud, hvis man ikke børster dem. Og vi kan rent faktisk se Karius og Baktus derinde. 

Musklerne vokser, når ungerne spiser havregryn og rugbrød. Jeg kan mærke det, når de spænder armene. (yeah right). Og man får arp, hvis man ikke bliver friseret hver dag (snedigt). 

Er der børnefødselsdag, finder jeg også altid tilfældigvis et gammelt brev på loftet fra Sørøver Søren, som engang har haft sit skib der, hvor vi nu bor, og savner nogen at tage på skattejagt med. Helt sandfærdigt, det er klart, for man kan jo selv se skattekortet. 

LÆS OGSÅ: Børn falder ikke for løgne

Mine yndlingsløgne er dem her ved juletid. Og hold nu op, hvor har vi alle en fest. Nisserne bor inde i væggen og holder øje med, om man vasker hænder, laver ballade eller kalder sin lillebror for grimme ting. De – nisserne, selvfølgelig – kan finde på at trylle mælken grøn, sætte stolene op på bordet og porcelænet i sofaen eller holde fest hele natten, så alt er rodet til med flag og serpentiner … og så giver de gaver og skriver søde breve. Den er god nok, og det er slet ikke så tosset med al den fis og ballade.

Det er  jo generelt ikke o.k. at lyve, for ungerne risikerer at miste tilliden til os voksne. 

Men én slags løgn er heldigvis o.k.: Fantasiløgnen, og åhh, hvor ville livet også være kedeligt uden fantasi og gode historier.

I mit stille sind nyder jeg også, at den ældste nu er blevet så gammel, at han er begyndt at digte med og selv finde på fjollede historier.  

Jeg elsker det – og det gør han også, for det bliver altså meget sjovere at få smurt kroppen ind efter badet, hvis man leger, det er magisk tryllecreme, så man kan flyve sig en tur til Grønland. Hvem vil ikke gerne besøge Julemanden? 

Få eksperternes gode råd om løgn, og find masser af gode tips til jul i magasinet, som er på gaden nu.

LÆS OGSÅ: Opdragelse: 7 synder, du aldrig må begå!

LÆS OGSÅ: Derfor må din bølle godt lyve (lidt)

LÆS OGSÅ: Leder: "Ferie er mere udfordrende end hverdagen"

Se, hvad vi ellers skriver om: Børneopdragelse

610x200_woordy_knap2.jpeg