Lola Jensen
Foto: Sara Skytte 63-årige Lola Jensen har gjort det til sin mission at fortælle forældre, at de er gode nok, som de er.

Lola Jensen er ikke klar til pension: ”Jeg har stadig noget, jeg vil lære forældre”

Den kendte familievejleder Lola Jensen har en mission, der gør, at hun i en alder af 63 år stadig kører landet rundt for at holde foredrag og hjælper danske familier i bedste sendetid med hverdagens udfordringer. Det fortæller hun i Hendes Verden.

63-årige Lola Jensen nærmer sig en alder, som for mange giver anledning til at skrue ned for et hektisk arbejdsliv og nyde en mere rolig tilværelse.

Men det er den kendte familievejleder ikke klar til. For hun har en mission: At fortælle forældre, at de er gode nok, som de er, og ikke behøver at være fejlfri for at lykkes.

Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

”Jeg har noget, jeg gerne vil lære forældrene derude: Det er ok at være 70 procent god nok. Forældre i dag aner ikke, hvor gode de er, og de behøver ikke sidde og tænke: ”Hvordan giver jeg nu bedst mit barn en anerkendende pædagogisk relationskompetence?” Lad være med at sidde og tænke over det, du ikke giver. Bare vær så god, som du er,” lyder det fra Lola Jensen.

Den opfordring er efterhånden blevet hendes varemærke, både når hun sidder klar til at hjælpe danske familier med dagligdagsudfordringer i Go’ Morgen Danmark eller rejser rundt i hele landet for at holde foredrag om børneopdragelse.

Og måske er det slet ikke så underligt, at Lola Jensen er endt, hvor hun er.

Børnene er aldrig problemet

Siden Lola Jensen var barn, har hun vidst, at hun ville ”noget med mennesker”, fortæller hun. Og da hun droppede ud af gymnasiet og begyndte på pædagogseminariet, stod det klart, at det var arbejdet med børn, der gjorde den store forskel for hende.

”Da jeg var færdig med seminariet, fik jeg arbejde i en børnehave, og jeg opdagede, at jeg brændte for de børn, der havde særlige udfordringer, så jeg søgte et job på et behandlingshjem,” siger hun.

”Her fandt jeg ud af, at det jo ikke var børnene, der var problemet. De var blot symptomer på, at der var noget galt i hjemmet.”

Siden har Lola Jensen som familievejleder forsøgt at inspirere forældre til, hvordan de kan blive ”verdens bedste forældre for deres børn,” uden at blive forælder for forældrene, som hun siger.

Og det arbejde har undervejs også smittet af på hende.

”Derhjemme havde min mand og jeg på det tidspunkt to børn. De sagde, at jeg forandrede mig. Før i tiden var jeg skrap og skældte ud over sure karklude og sportstasker, der stod i vejen. Jeg lærte at sige pyt,” siger Lola Jensen, der i dag har tre voksne børn og syv børnebørn.

Læs hele interviewet med familievejleder Lola Jensen i denne uges Hendes Verden, hvor hun også fortæller, om dengang hun var ved at drukne, og om at blive genkendt som ”hende fra fjernsynet”.

Om Lola Jensen, 63 år

  • Familievejleder og kendt fra bl.a. Go' Morgen Danmark
  • Har skrevet adskillige bøger og har sin egen app med tips til børneopdragelse
  • Gift med Torben, har tre voksne børn og syv børnebørn
Se, hvad vi ellers skriver om: Børneopdragelse, Forældre og Familieliv