Louisa Lorang
Foto: Sara Skytte Louisa Lorang kalder det "livsomvæltende" at gå fra to til tre børn.

"Min mand ville have tre børn, men jeg kunne ikke overskue at være den, der fødte barnet"

Selvom Louisa Lorangs mand gerne ville have et tredje barn, lå det ikke i kortene, at familien skulle udvides med endnu en. Men sådan blev det og viste sig at være den helt rigtige beslutning, fortæller den kendte tv-kok i denne uges Hendes Verden.

Louisa Lorang skulle egentlig ikke have haft flere børn.

Med en travl karriere som tv-kok og madskribent for bl.a. ALT for damerne havde hun ikke tænkt sig, at der skulle komme en efternøler. I forvejen havde hun og manden Benjamin to børn på hhv. 9 og 6 år, men pludseligt var det som om, at noget havde forandret sig. Fra den ene dag til den anden.

Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

”Min mand har hele tiden gerne villet have tre børn, men jeg kunne ikke overskue at være den, der fødte barnet, for så at gå ud i verden igen,” siger 43-årige Louisa Lorang:

”Men en morgen vågnede jeg bogstaveligt talt og sagde: Hold kæft, der mangler én.”

Læs også: Skal du have barn nummer 3?

Kort efter denne indskydelse havde Louisa Lorang ”på fornemmelsen”, at hun var gravid og ”sendte Benjamin ned i DøgnNetto efter en test,” fortæller hun til Hendes Verden.

Med galopperende kolik

Men selvom det var en hurtig affære at gå fra fire til fem, var Maggie ikke så nem som de første to, fortæller Louisa Lorang.

Hun havde ”galopperende kolik” og græd, lige indtil Louisa Lorang tog hende til en kiropraktor.

”Jeg kan huske, kiropraktoren sad med min babys lille hoved mellem sine hænder og sagde til mig, at jeg skulle smile til Maggie, så hun vidste, at alt var okay. Så knækkede hun hendes nakke.”

Efter en uge med endnu en behandling hos kiropraktoren stoppede hun – på magisk vis – med at græde, fortæller Louisa Lorang.

”Det var op til en weekend, hvor Benjamin lige var taget på kanotur med vores ældste børn. Han havde så dårlig samvittighed over at have efterladt mig med en skrigende baby og masser af arbejde. Men Maggie græd ikke hele den weekend, og jeg turde ikke sige det til Benjamin, fordi jeg var så bange for at jinxe det. Men da han kan kom hjem og opdagede det, sagde vi: ”Nu skal vi sgu have et glas rødvin.”

Sidste punktum

I dag er det fire år siden, at Maggie blev født. Og hun og familien på fem bor i den Christianshavnsejendom, Louisa Lorang har boet i over 20 år. Med årene er hun rykket fra en ”lillebitte” lejlighed til en ”lidt større” og nu ”endnu større”, hvor der er plads til alle.

Louisa Lorang kalder det ”livsomvæltende” at få Maggie. Hun har været det sidste punktum i familiefortællingen.

”Maggie var virkelig en beslutning, der ikke stod skrevet nogen steder. Vi havde jo to børn og endda et af hvert køn. Men hold kæft, hvor er hun vigtig i vores liv. Det er hende, der søger for, at de store børn ikke drifter for lang væk ind på deres værelser eller ud af lejligheden,” fortæller tv-kokken.

Læs hele artiklen med Louisa Lorang her, hvor hun også fortæller, hvordan hun fik sit første job som madskribent, og hvordan hun glæder sig over ikke at modtage dickpicks ligesom sin meddommer Dak Wichangoen i Maddysten.

Louisa Lorang, 43 år

  • Uddannet kok og arbejder i dag som madskribent på ALT for damerne
  • Hun er også tilknyttet kok på Aarstiderne, ligesom hun er vært på DR-programmet Maddysten. Hun har tidligere været på Go’ Morgen Danmark som kok
  • Har udgivet en række kogebøger, og i juli udkommer hendes 19. bog "Grønne madpakker"
  • Gift med Benjamin, som hun har tre børn med på 13, 10 og 4 år
  • Bor på Christianshavn
Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv og Kendte