Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrifter
Opskrift på lys kalvefrikassé med spidskål og ærter til babys første mad

Opskrifter

Lys kalvefrikassé med spidskål og ærter

Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.

Til 2 voksne og 2 børn

Alder: Fra 1 år

Ingredienser:

400 g kalvekød i tern (bryst, tykkam elller bov)

2 persillestilke

2 lauerbærblade

0,25 l piskefløde

Lidt citronsaft

2 x 0,5 l vand

Maizenamel til jævning

Nye gulerødder

Forårsløg

Spidskål

Bælgærter

– i alt 300 g blandede grønsager

Sådan gør du:

0,5 l vand koges op, og kødet gives et opkog heri. Vandet sigtes fra og 0,5 l koldt vand hældes over. Tilsæt lauerbærblade og persillestilke. Kødet simrer under låg i 45-60 min, til det er mørt.

Gulerødder skrælles og skæres i små tern. Forårsløg og spidskål renses og skæres i mindre stykker. Ærterne bælges.

Gulerødder og spidskål tilsættes, når kødet er færdigt og koger med i 5 min. Foråsrløg og ærter koges med i 2 min.
Piskefløden tilsættes og retten koges op. Jævnes med lidt maizenamel udrørt i koldt vand.

Frikasséen smages til med lidt salt, peber og lidt citronsaft.

LÆS OGSÅ: Boller i karry med ris

LÆS OGSÅ: Mad med ske!

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby og Babymad