Madpakke til det større skolebarn
Lav en lækker madpakke til dit store skolebarn. Foto: Iben Kaufmann

Madpakke til det større skolebarn

Det større skolebarn vil have en sej madpakke. En sund pastasalat og en sandwich med en hjemmebagt bolle skal nok få dit barn til at glæde sig til frokost.

Pastasalat

Ingredienser:

200 g pasta, 200 g skinke fra Den Grønne Slagter, 8 cherrytomater, ½ agurk, 1 broccoli, 1 squash, 1 fed hvidløg, 1 håndfuld basilikum, salt, peber, olivenolie og aceto eddike-balsamico.

Kog pastaen efter anvisninger på pakken. Lad den køle af. Damp broccolien, og del den i små buketter. Skær squashen i små stykker, og lynsteg den i olie på en pande. Skær skinke, tomater og agurk fint ud.

Bland pasta, skinke og grønt. Lav en dressing af olie, eddike, hvidløg, salt, peber og fintskåret basilikum. Hæld dressingen over pastasalaten.

LÆS OGSÅ: Lad dit barn lave madpakken

Rør blandingen i mælken, og ælt dejen, til den er glat. Stil dejen til hævning natten over. Ælt dejen igennem, og del den i ca. 16 stykker. Form bollerne, og stil dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve i 1 time. Pensl bollerne med mælk, og drys evt. med lidt havregryn. Bag bollerne i 15 minutter ved 225 grader.

TILBAGE TIL ARTIKLEN GUIDE: LAV EN LÆKKER, SUND MADPAKKE >>

SAVNER DU INSPIRATION TIL AFTENSMADEN? Se vores madplan her!

610x200_woordy_knap2.jpeg