Maria Bramsen søn kjoler

Foto: Sara Skytte Maria Bramsen er kendt fra bands som Tøsedrengene og RayDeeOhh.

Maria Bramsens søn gik i kjoler som barn: ”Han minder mig om værdien af at være ærlig over for sig selv”

Sanger Maria Bramsen fra bandet Tøsedrengene er mor til tre voksne børn, og særligt hendes yngste søn har lært hende værdien af at være tro mod sig selv, fortæller hun i et stort interview i denne uges Hendes Verden.

”Jeg er ikke klædt ud. Jeg er mig.”

Sådan lød ordene fra sanger Maria Bramsens yngste søn, Alfred, da han var ni år og ønskede at have fine kjoler på i skole – og netop den tilgang til livet har den populære Tøsedrengene-frontkvinde taget med sig i sit eget liv den dag i dag.

For alle børn er forskellige, og trods deres unge alder kan de inspirere os andre uden selv at være bevidste om det, forklarer hun i et stort interview i denne uges Hendes Verden.

– Da han (Alfred, red.) var omkring ni år, gik han i en periode i særlige kjoler á la Alice i Eventyrland – både til hverdag i skolen og til familiefester. Hans klasselærer havde svært ved at acceptere, at Alfred kom udklædt i skolen, men som Alfred sagde: ”Jeg er ikke klædt ud. Jeg er mig.” I dag er han 22 år og bor i London, og selv om Alfred er ung, er han faktisk også blevet en slags vejleder for mig, siger Maria Bramsen til ugebladet.

LÆS OGSÅ: Storm elsker kjoler og dukker: "Min dreng er ikke forkert"

Sønnen arbejder i dag i modebranchen, og han er fortsat en stor inspiration for sin mor.

– Han inspirerer mig og minder mig om værdien af at være ærlig over for sig selv omkring, hvem man er, og hvad man vil, lyder den 57-årige sanger, der udover en karriere i Tøsedrengene og RayDeeOhh også gennem årene selv har taget en uddannelse fra Danmarks Designskole som grafiker.

Hårdt at blive mor

Maria Bramsen brød igennem som ganske ung og har stået på en scene, siden hun var 17 år. Allerede som 23-årig blev hun mor for første gang til datteren Josephine, og det var en hård oplevelse, husker hun.

– Andre kan måske godt være forældre i den alder, men det var ret tidligt for mig, og måske fik jeg også lidt det, man i dag ville kalde en fødselsdepression. Josephine var kun en måned gammel, da jeg tog hende med ud at spille. Jeg troede, jeg godt kunne klare det, men jeg blev kørt helt i smadder af det. Det var alt for hårdt. Ikke så længe efter blev jeg også skilt, forklarer Maria Bramsen til Hendes Verden.

Hun endte med at få stor hjælp og støtte fra sin egen mor, og efter et års tid var hun på benene igen. Siden fandt hun sammen med RayDeeOhh-kollegaen Simon Vesth Andersen, som hun stadig danner par med.

Marie Bramsen har i alt tre voksne børn, og hun og manden deler i dag lejlighed med hendes mellemste søn og hans kæreste og lille baby.

Læs hele interviewet med Maria Bramsen her, hvor hun også fortæller om at bo sammen tre generationer, om sin store kærlighed og karrieren som sangerinde.

Hvem er Maria Bramsen

  • Født 16. marts 1963 på Amager
  • I 1980’erne først sangerinde i Tøsedrengene sammen med Anne Dorte Michelsen. Senere dannede hun RayDeeOhh sammen med Caroline Henderson, inden hun lagde popstjernekarrieren på hylden og blev selvstændig grafiker
  • I 2014 genoptog hun og Anne Dorte Michelsen samarbejdet og har udgivet ny musik og været på flere turnéer. Dette års forårsturné blev dog udsat på grund af corona
  • Gift med Simon Vesth Hansen og har tre voksne børn og to børnebørn

Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen.jpgMaria Bramsen og Anne Dorte Michelsen (t.v.) skulle have været på turne med Tøsedrengene dette forår, men det er udsat på grund af corona. (Foto: Anthon Unger/Her & Nu)

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor, Kendte, Interview og Børneopdragelse

610x200_woordy_dmjpg.jpg