Meningitis

Hjernehindebetændelse kan optræde i mange forskellige former, og der er altid grund til at være på vagt, hvis dit barn får høj feber (38,5-41 grader). Helt små babyer bør slet ikke have feber, så hvis baby virker sløv og uinteresseret med en anelse feber, kan det sagtens være tegn på meningitis.

Børn på under halvandet år får ikke den karakteristiske nakkestivhed i forbindelse med meningitis. Hos dem buler fontanellen ud i stedet, og barnet kan kaste voldsomt op, nægte at spise, have stærk hovedpine og gråbleg ansigtskulør, være slapt og døsigt og måske få krampeanfald.

Hos nogle ses også små hudblødninger på skuldrene og brystet. Disse symptomer bør få enhver forælder til at søge professionel hjælp omgående. Tøv ikke med at ringe efter en ambulance – hjernehindebetændelse udvikler sig lynhurtigt.

Er barnet mere end halvandet år, så prøv at knipse en gang under hagen på det: Hvis barnet kan kigge nedad mod dine fingre, tyder det ikke på nakkestivhed. Men tag også barnets øvrige symptomer med i betragtning.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby