Min kærestes børn plager konstant om penge - hvad skal jeg gøre?
Foto: Getty Images Selv havde jeg fritidsjob, da jeg var i deres alder, men min kæreste påstår, at tiderne har ændret sig.

Min kærestes børn plager konstant om penge - hvad skal jeg gøre?

Ingen af dem har fritidsarbejde. De forventer og får dagligt penge til at købe mad for i skolen. Cafébesøg, biografbilletter og fester tager de også for givet, at vi betaler for – uden, at de skal gøre noget til gengæld.

Kære brevkasse

Jeg er en kvinde i 40’erne, og jeg bor sammen med min kæreste, som har to teenagebørn, der bor hos os hver anden uge. Indtil for nylig havde min kæreste og jeg en rigtig god økonomi.

Det ændrede sig desværre, da min kæreste mistede sit job og gik ledig i en periode. Han har heldigvis fundet sig et nyt arbejde, dog knap så velbetalt, og perioden, hvor han ikke havde job, sled alvorligt på vores kassekredit. Vi har derfor skruet ned for vores forbrug og har også gået vores budgetter igennem. Jeg er faktisk glad for vores nye, mere sparsommelige livsstil, men det er så også her, problemet dukker op.

For har min kæreste og jeg lært at spænde livremmen ind, så gælder det absolut ikke for hans børn. De er 16 og 18 år. Ingen af dem har fritidsarbejde. De forventer og får dagligt penge til at købe mad for i skolen. Cafébesøg, biografbilletter og fester tager de også for givet, at vi betaler for – uden, at de skal gøre noget til gengæld.

Det er måske daglige småbeløb på 50-100 kroner til hver, men sammenlagt bliver det jo til ret mange penge. Penge, vi godt selv kunne have brugt på de cafébesøg eller biografbilletter, vi pga. vores økonomi har fravalgt. Det går mig på. Selv havde jeg fritidsjob, da jeg var i deres alder, men min kæreste påstår, at tiderne har ændret sig.

Jeg har ikke selv nogen børn - men er bare mig, der er en gammel idiot?

J.K.

Læs også: Skal jeg betale for min kærestes forkælede børn?

Svar

Nej da, overhovedet ikke. Det er da din kæreste, der opfører sig – undskyld mig – ret idiotisk. For hvorfor skal du sidde og vende hver en femøre af de penge, du selv har tjent, for at finansiere hans børns overforbrug? Daglige cafébesøg?

Hvis de vil kaste 40 kroner eller mere ud på en kop kaffe, så dem om det, så længe du ikke skal betale for den. Det er jo ikke for at straffe unge mennesker, når man kræver af dem, at de tjener deres egne penge. Et fritidsjob er en sund form for socialisering, hvor unge lærer at omgås andre voksne mennesker og tage ansvar.

Noget de skal resten af deres liv. Ud over, at de lærer pengenes værdi at kende, så giver det også en sund balance i deres hverdag. For et fritidsjob kræver, at man lægger sin hverdag i system. Er der kun to timer til at lave lektier i, før jobbet kalder, ja, så er der ikke så meget tid til at ligge på sofaen og spekulere over, hvornår man gider lave dem, så skal de bare overstås. Alt det synes jeg, at du skal få talt med din kæreste om. Og viser han sig stadig ikke lydhør, så må I få skilt jeres økonomi , så det kun er ham, der betaler for festen.

Vibeke Dorph

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst. Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68. Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Børneopdragelse, Parforhold, Mor og Far