Mira Wanting: Mine børn betyder alt for hinanden
Mira Wanting med sin ene datter, Filippa. Foto: Tuala Hjarnø

Mira Wanting: Mine børn betyder alt for hinanden

Der er ti år mellem Mira Wantings to døtre, Alberte og Filippa. Stik imod sine egne forventninger har skuespilleren opdaget, at det er den perfekte aldersforskel. Vi har spurgt hende hvorfor.

Faktaboks

  • Født 1978

  • Familie: Bor på Frederiksberg med sine døtre, Alberte, født 1999 og Filippa, født 2010.

  • Uddannet: Autodidakt skuespiller, uddannet advokatsekretær i 2008.

  • Set i blandt andet.: Karla og Jonas og Anja & Viktor 1,2,3 og 4.

  • Aktuelt (2010): På barsel.

Havde du forestillet dig, at der skulle gå ti år imellem dine børn?
Nej, jeg havde det sådan i lang tid, at hvis ikke snart jeg får et barn mere, så bliver det alt for sent, og så kan jeg lige så godt lade være med at få flere. Den tanke er virkelig faldet til jorden. Det er kommet bag på mig, hvor meget glæde de har af hinanden. I dag møder jeg tit mennesker, som fortæller mig, at der er ti år mellem dem og deres søster, eller at de har fem år mellem deres børn, og det er altid positivt.

Hvad har dine børn ud af at have hinanden?
Jeg får næsten tårer i øjnene, når du spørger, for svaret er jo ALT. Filippa betyder virkelig alt for Alberte, hun er så sød og kærlig ved hende, og Filippa giver hende så meget glæde og grin. Alberte får virkelig Filippa til at grine på en helt anden måde, end jeg gør. Hun gør jo ikke alle de praktiske ting –giver hende ikke mad, putter hende ikke, skifter ikke ble på hende. Hun er mere omkring hende i ‘fritimerne’.

LÆS OGSÅ: Test: Hvilken type mor er du?

Er Alberte jaloux på Filippa?
Overhovedet ikke. Jeg kan jo sige til Alberte, at jeg ikke lige kan hjælpe hende nu, men det kan jeg om en halv time. Jeg tror, at det at hun er ti år ældre, betyder meget. Havde hun bare været otte år, da Filippa blev født, kunne der godt have været meget mere jalousi. Men det er også vigtigt for os at gøre noget alene sammen – for eksempel gå i biografen eller ud at spise frokost, som vi tit gjorde før, hvor det bare var hende og mig.

Ligner børnene hinanden, eller er de forskellige?
De er meget ens – verdens nemmeste børn. Alberte er født fem uger for tidligt og var sådan en baby, der bare sov. Der har aldrig været ballade med hende. Og Filippa sagde ikke en lyd de første 14 dage. Men det er hun så kommet efter nu, synes jeg. Hun har temperament, men ikke på den voldsomme måde.

Hvilke erfaringer kan du trække på, og hvad er nyt?
Alt det med, hvordan man skal være omkring en baby, holde hende, lægge hende til at sove og amme, det sad meget latent i mig. Men sådan noget med at bade hende, det havde jeg det lidt mærkeligt med, for hvordan er det nu, man holder hende, og hvad med navlen, hvordan skal den være, for at man må give hende et bad?

LÆS OGSÅ: Le Gammeltoft: Mor i 2010'erne

Var det moderkærlighed ved første blik begge gange?
Ja, moderfølelsen var nøjagtig den samme. Den var der bare, da jeg fik børnene op – de er begge taget ved kejsersnit, Alberte akut og Filippa planlagt. Det er kommet naturligt for mig, jeg har knyttet mig til dem, allerede når de lå i maven.

Er der noget, du vil gøre anderledes med Filippa?
Jeg vil prøve ikke at flytte så meget. Alberte og jeg er flyttet fire gange, og selv om det ikke er så meget, så er det mange gange i hendes levetid. Når jeg engang flytter herfra (lejligheden på Frederiksberg, red.), så vil jeg gerne finde et sted, hvor jeg bliver. Og det bliver helt sikkert ikke i byen. Jeg vil gerne flytte ud i forstæderne eller måske helt ud på landet. Om ti år – eller måske allerede om fem år – bor jeg ikke længere her.

Tænker du, at Filippa skal have små søskende?
Nej, jeg tænker bare, at nu har jeg to dejlige piger.

LÆS OGSÅ: Test: Er i klar til barn nummer 2?

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Tumling og Familieliv