SPONSORERET indhold

MADPLAN: Muffins både til madpakke og fest!

Af:: April 2007, Tekst FLEMMING CHAMMON, Foto MAGNUS RAGNVID/RAGNVID.COM, Modeller ROBERT OG NANNA
01. dec. 2008 | Børn | Vores Børn

Muffins er nemme at bage, dejlige at spise, og så kan de både bruges som søde og lækre kager og som luksus sandwiches i madkassen.

Ostemuffins

250 g mel

1/2 tsk. salt

3 tsk bagepulver

75 g revet ost (gerne én med lidt smag)

2 æg

2 dl mælk

75 g smeltet smør

evt. lidt paprika eller oregano

Bland mel, salt, bagepulver og ost.

Pisk æggene sammen med mælk og smør og rør det i de tørre ingredienser.

Smag evt. til med paprika/oregano og fyld dejen i 12 smurte forme. Bages ved 200 grader C i ca. 15 min.

Majsmuffins med bacon

140 g majsmel

140 g hvedemel

30 g sukker

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

3 dl kærnemælk

2 æg

70 g smør, smeltet

120 g revet ost (cheddar)

90 g bacontern, sprødstegte

Hæld majsmel, hvedemel, sukker og bagepulver ned i en stor røreskål. Tilsæt en smule salt. Pisk æg, kærnemælk og smeltet smør sammen i en mindre skål.

Lav en fordybning i de tørre ingredienser og tilsæt mælkeblandingen. Rør det hele let sammen med en grydeske. Der må gerne være klumper i dejen. Vend ost og bacontern i dejen.

Fordel dejen i de smurte forme. (I en form med plads til 12 stk.) Bag dem i 15-20 minutter ved 180 grader C.

Tip! De to madmuffins er rigtig gode, hvis man bruger dem som små sandwichboller. Fyld dem med pålæg og forskellige salater. Perfekte til madpakken

Muffins med hindbær og hvid chokolade

300 g mel

2 tsk bagepulver

150 g rørsukker

1 æg

1 tsk vanillesukker

2 1/4 dl. mælk

50 g smeltet smør

100 g friske hindbær (frosne bær er ok)

75 g hakket hvid chokolade

Sigt melet og bagepulveret ned i en skål og rør sukkeret i. Slå ægget ud i en separat skål og pisk det sammen med vanille, mælk og smeltet smør.

Rør væsken i melblandingen og vend hindbær og chokolade i.

Pas på ikke at røre for længe med hindbærrene, da de ellers vil blive most. Hæld blandingen i muffinsforme (ca. 12 stk.) og bag ved 200 grader C i ca. 25-30 min.

Chokolade & Banan Muffins

2 æg

160 g sukker

1 dl sirup

2 dl fromage frais

300 g hvedemel

1 spsk bagepulver

75 g smeltet smør

2 store bananer

75 g mørk chokolade

Pisk æg, sukker og sirup luftigt og skummende. Tilsæt fromage frais og rør. Sigt dernæst hvedemelet og bagepulveret i dejen. Vend det i dejen. Rør smeltet smør, banan i små tern og hakket chokolade i dejen.

Rør smeltet smør, banan i små tern og hakket chokolade i dejen.

Fordeles i ca. 12 – 16 smurte muffinsforme og bages ca. 20 min ved 200 grader C.

Sigt mel og bagepulver i en skål

Vigtigt at skiftes til det hele 🙂

Dejlig rørsukker røres i

Slå ægget ud i seperat skål

Tilsæt vanillesukker…

Og mælk…

og tilsidst flydende smør

Rør væsken i melblandingen

De søde muffins kan pyntes op til fest!

Chokolade & Banan Muffins

Majsmuffins med bacon

Muffins med hindbær og hvid chokolade

Ostemuffins

Muffins med blåbær og chokolade

Muffins med blåbær og chokolade

300 g mel

2 tsk bagepulver

150 g rørsukker

1 æg

1 tsk. vanillesukker

2 1/4 dl mælk

50 g smeltet smør

100 g friske hindbær (frosne bær er ok)

75 g hakket chokolade (brug en god chokolade 70 %)

Sigt melet og bagepulveret ned i en skål og rør sukkeret i.

Slå ægget ud i en separat skål og pisk det sammen med vanille, mælk og smeltet smør.

Rør væsken i mel blandingen, derefter vendes blåbær og chokolade i.

Pas på ikke at røre for længe med blåbærrene da de ellers vil blive most. Hæld blandingen i muffinsforme (ca. 12 stk.) Og bag ved 200 grader C i ca. 25-30 min.

Bruges der frosne bær i kagerne, er det vigtigt, at de kommer i en sigt og drypper godt af. Hvis du er usikker på, om dine muffins er færdige, kan du evt. prøve med en strikkepind.

Vend de færdige muffins ud på en bagerist.

Tip!

Det kan godt betale sig at investere i en muffins-form i gummi, så slipper man nemlig for at smøre dem, og de er meget nemmere at håndtere…

Vend hakket chokolade i

Tilsidst tilsættes blåbær

Kokken Flemming hjælper med at røre blåbærene i, så de ikke bliver most

Blandingen kommes i formene.