Podcasts til børn
SPONSORERET indhold

Egmont lancerer podcasts til børn: ”Børn skal motiveres til at skabe billeder ved hjælp af deres egen fantasi”

Sebastians fascinerende fortællinger om dyr, og fabler om overnaturlige væsener fra Færøerne, er noget af det indhold, du kan finde, når Egmonts podcastunivers, Talk Town, i dag lancerer indhold i børnehøjde.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
07. jan. 2020 | Børn | Vores Børn

Podcastene er rettet mod børn i alderen 4-12 år, og det er der en særlig grund til.

– Mange børn sidder i dag passivt med øjnene fæstnet til en skærm; Til tablets eller fjernsyn. Vi vil gerne motivere børnene til at skabe billederne ved hjælpe af deres egen fantasi – og måske endda blive en lille smule klogere, imens de lytter, siger Mette Hovmand-Stilling, redaktør for Talk Town og forklarer, at det geniale ved podcasts er, at du kan gøre andre ting, imens du lytter - fx tegne, bygge Lego eller lægge puslespil – og hele familien kan have glæde af podcasts under bilture.

– Alt vores indhold til børn er naturligvis også testet af børn i målgruppen for at sikre, at koncepterne og fortællingerne er medrivende nok. Børn er et ret kritisk publikum, fordi de ikke foregiver, at noget er interessant, hvis de ikke mener det, forklarer Mette Hovmand-Stilling og understreger, at formaterne i øvrigt er underlagt nøjagtigt de samme kriterier som alt andet indhold på Talk Town: Velfortalt, af høj kvalitet og med mottoet ’Historier, du ikke kan slippe.’ - Den der følelse af, at du bare MÅ høre færdigt.

Podcastene til børn er i udgangspunktet en smule kortere, end dem til voksne – nemlig ca. 10-20 minutter.

På appen, Talk Town, finder du fra i dag: Sebastians Sejeste Dyr, Færøske Fabler, Radionauterne, meditationer for børn og indtalinger af noveller fra magasinet Wendy.

I løbet af de kommende måneder udkommer fire nye shows – bl.a. om klima i børnehøjde og seje danske dyr.

Talk Town for børn