Opskrifter
SPONSORERET indhold

Penne med tomat og aubergine

Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.

Af:: Redaktionen
04. okt. 2010 | Børn | Vores Børn

Til 2 voksne og to børn

Alder: Fra 1 år

Ingredienser:

2 spsk olie

0,5 løg

1 fed hvidløg

6-8 modne tomater eller 1 dåse flåede

1 lille aubergine

2 gulerødder

1 kvist rosmarin

Salt og peber

400 g penne eller anden pasta

Løg og hvidløg skrælles og hakkes fint.

Sådan gør du:

De hele friske tomater gives et krydssnit i toppen og dyppes i kogende vand i 4 sek. Derpå afkøles de i en skål med koldt vand i 1 min, så skindet bliver let at trække af. Tomaterne skæres i mindre stykker.

Gulerødderne skrælles og skæres sammen med auberginen i tern på ca 0,5 x 0,5 cm. Rosmarinen finhakkes.

Løg og hvidløg sauteres i olien uden at få farve. Tometerne tilsættes og simrer med i 10 min. Ved siden af steges auberginen på en tør pande ved middelvarme, til de er mørkebrune.

Gulerødder, aubergine og rosmarin tilsættes tometerne og koges med i yderligere 10 min, til gulerødderne er møre. Sovsen smages til med salt og peber.

Kog pastaen i rigeligt vand med lidt salt som anvist på pakken. Pastaen hældes i en sigte og blandes med tomatsovsen.

Drys evt med lidt parmasamost og servér.

LÆS OGSÅ: Dampet rødspættefilet med svampe og jordskokkecreme

LÆS OGSÅ: Mad med ske!