Pinlige spørgsmål: Boller I, mor og far?
Åh-åh, hvad svarer jeg på det spørgsmål? Bare rolig, vi giver dig en håndfuld gode råd (og sjove historier fra virkeligheden). Foto: Colourbox

Pinlige spørgsmål: Boller I, mor og far?

Du får dem før eller siden: Spørgsmål fra dit barn, som får dine kinder til at blusse rødt. Her kommer 8 gode svar på (pinlige) spørgsmål.

Bagefter er det vanvittigt morsomt, men liiiige i øjeblikket, hvor dit børn højlydt stiller dig verdens mest pinlige spørgsmål midt i den propfyldte bus, har du sikkert mest lyst til at grave dig ned. Vi har zoomet ind på nogle af de mest tåkrummende ting, dit barn kan spørge om, og guider dig til det gode svar.

Faktaboks

OM EKSPERTEN

Lola Jensen er familievejleder og har skrevet en række bøger om børn, familieliv og opdragelse. Hun er fast ekspert på familieområdet i Go’morgen Danmark. Læs mere på Lolajensen.dk.

LÆS OGSÅ: "Jeg har lavet lort"

Ærlighed er godt, meeen andre kneb gælder også …

Korte svar. Dit barn tager ikke skade af at gå rundt med et ubesvaret spørgsmål, hvis svaret er for stort eller for forvirrende til, at hun kan rumme det. Så husk: Korte, konkrete svar er guld værd.

Skift emne. Hvis dit barn bliver ved med at spørge ind til noget, du ikke kan finde et godt, alderssvarende svar på, så brug din ret til at sige ‘nu kan jeg ikke finde på mere at fortælle’ – og skift så emne.

LÆS OGSÅ: Bandeord – må dit barn bande?

Hver ting til sin tid. Husk også, at dit barn skal have lov til at spørge løs indtil femårsalderen. I skolealderen holder det dog op med at være sødt og uskyldigt, når hun for eksempel snakker højlydt om andre menneskers udseende midt i supermarkedet. Snak med hende om, at sådan noget skal hun vente med at spørge om, til I er hjemme.

LÆS OGSÅ: Maise Njor: “Det er fucking irriterende, når børn bander”

LÆS OGSÅ: Hvad svarer man egentlig?

LÆS OGSÅ: Sandheden skal man høre i kassekøen i Netto

Se, hvad vi ellers skriver om: Børneopdragelse, Sex og Familieliv