Mozart i børnehøjde: Ny podcast tager børn med ind i den klassiske musiks univers

Foto: Getty Images Podcasten Intermezzo henvender sig til børn i alderen 6-12 år.

Mozart i børnehøjde: Ny podcast tager børn med ind i den klassiske musiks univers

Hvem var ham Bach? Gaaab, er klassisk musik ikke virkelig kedeligt og kun for gamle mennesker? Og hvor svært kan det lige være at spille på en violin?

I et nyt samarbejde inviterer Danmarks Underholdningsorkester og Egmonts podcastunivers, Talk Town, børnene med ind i den klassiske musiks verden – gennem podcasten Intermezzo!

Vært på programserien er improskuespiller Sisse Gram de Fries, der udforsker musikken sammen med gæster, som børnene kender i forvejen. Du kan møde youtuberen Niki Topgaard, Silja Okking, Chief 1, Mika og Tobias (bl.a. kendt fra Youtube-hittet ’Ikke mere mælk’), Sebastian Klein og Anna Lin. Og det går ikke stille for sig:

”Det handler om det, musikken gør ved os. Om følelser og fantasi. Om hvordan Grieg kan tage os med til en verden med trolde og hekse, og Carl Nielsen kan tage os ud i stalden til en hanekamp,” forklarer Mette Hovmand-Stilling, som er redaktør på Talk Town og desuden chefredaktør på Vores Børn. 

I hver episode lærer børnene om en komponist bl.a. ved, at gæsten - og barnet bag højtalerne - quizzer sig gennem vigtig og kuriøs viden. Sisse Gram de Fries, som desuden også laver alt fra børneteater, børne-tv og comedyshows for børn, binder det hele sammen med finurlige pointer i et til tider hæsblæsende tempo.

Og det er alt andet end kedeligt. Hør bl.a. Anna Lins fortælling om, hvordan hun som barn snuppede salte fisk fra slikskabet, selv om hun ikke måtte, og Mika og Tobias blive imponeret af, at Mozart slår dem med flere længder som youtuber. I podcasten kobles det moderne børneliv og klassisk musik nemlig sammen i et stort mekka.  

”Vi vil gerne åbne børnenes ører for de storslåede universer, som klassisk musik kan skabe. Det er helt fantastisk, at vi kan gøre det sammen med de dygtige musikere i Danmarks Underholdningsorkester,” siger Mette Hovmand-Stilling.

Det er nemlig de udførende musikere fra Danmarks Underholdningsorkester, som fører instrumenterne og er med til at lege os igennem musikken. 

”At børn møder de klassiske instrumenter, er for os en essentiel indgang til den klassiske musiks forunderlige verden. Børn skal høre det enkelte instrument alene, hvor smukt det lyder og høre de historier det gemmer på - for derefter at opleve instrumenterne smelte sammen i orkestret,” fortæller Andreas Vetö, direktør ved Danmarks Underholdningsorkester. Han håber, at podcasten vil motivere børn til både at lytte til klassisk musik og selv spille på et instrument: 

”Vi håber, at forståelsen og mødet med instrumenterne kan skabe en endnu større nysgerrighed og bidrage til, at flere børn får mod på selv at prøve kræfter med et instrument og gå på opdagelse i den klassiske musik,” forklarer Andreas Vetö.

Programmerne er rettet mod børn i alderen 6 til 12 år og kan med fornøjelse lyttes med en voksen på sidelinjen. 

Podcasten kan høres på app’en Talk Town og på Danmarks Underholdningsorkesters hjemmeside.

Foto: Anders Melgaard | I den nye børnepodcast lærer du om musik, instrumenter og klassiske komponister.

Om Talk Town

FB_profilbillede.jpg

Talk Town er ejet af Egmont Story House, som blandt andet ejer magasinerne Vores Børn, Alt for Damerne, Eurowoman og Anders And. Hvis du er printabonnent på en af vores titler, er Talk Town gratis for dig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast

610x200_woordy_knap2.jpeg