Puk Elgård

Foto: Peter Nørby Puk Elgård er bonusmor til Malou og Sarah. Selv har hun en søn på 17 år.

Puk Elgård om at være bonusmor: ”Jeg har tit følt, at jeg ikke slog til”

Tv-vært Puk Elgård ville gerne have givet lidt mere nærhed og varme til sine bonusdøtre, mens de var små. I dag forsøger hun at anerkende dem for de kvinder, de er blevet til – og huske dem på, at komplimenter og kærlighed er den del af livsnerven. Det fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Søstrene Malou og Sarah har ikke altid været overøst med rummelighed og tålmodighed fra deres papmor, Puk Elgård.

Logistikken havde det med at komme i vejen, da pigerne var små, og så kunne det godt blive knapt med overskuddet.

Det fortæller den 50-årige tv-vært i denne uges ALT for damerne, hvor hun har hevet sine bonusdøtre med til at sætte fokus på #søstersind.

– Siden jeg blev bonusmor, har jeg tit følt, at jeg ikke slog til – jeg var ikke helt så rummelig og tålmodig, som jeg ønskede at være over for dem. Jeg har hadet mig selv flere gange, tænkt, at næste gang de kommer, så skal jeg være overskudsagtig. Følelserne, nærheden og varmen og det med at få set pigerne ind i øjnene og sige, at de er nogle gode piger, det har jeg ikke været god nok til. Meget er gået op i logistik, når alle børn var samlet, fortæller Puk Elgård, der har kendt pigerne, siden de var 1 og 4 år gamle.

Derfor er det også vigtigt for Go’ Morgen Danmark-værten, at Malou og Sara i dag ved, at hun er stolt af de kvinder, de er blevet til.

Noget, hun øjner en chance for at fortælle i forbindelse med ALT for damernes store #søstersind-kampagne, hvor Puk Elgård har skrevet et brev til sine bonusdøtre.

– Jeg skal huske at anerkende dem for, hvem de er blevet til. Og så er jeg jo mere på lige fod med pigerne nu – kvinde til kvinde – og jeg håber, at de kan få glæde af mig og drage nytte af mine egne erfaringer med livet, fortæller hun og understreger, at det er de voksnes opgave at præge de unge i den rigtige retning.

Læs også: 10 ting min søn skal lære inden han bliver teenager

– De voksne har til opgave at komplimentere og give noget selvtillid omkring, hvad de unge kvinder kan, og hvordan de vælger deres liv. Man skal forstå, at det at få komplimenter og kærlighed og anerkendelse for det, man kan, er en naturlig del af livet.

Hvordan kan du så guide Sarah og Malou?

– Det handler om, at jeg stiller mig selv til rådighed som en ressource og f.eks. opfordrer til, at de går over og giver et kompliment til en fremmed kvinde, og er der, når de har brug for det.

Læs hele interviewet med Puk Elgård og hendes to bonusdøtre i denne uges ALT for damerne, hvor de fortæller om betydningen af veninder og komplimenter, og hvordan man skal huske at pleje sine venskaber. Læs også om Puks Elgårds digitale rose-metode og mød Szhirley og Julie Ølgård i et stort fælles interview.

Puk Elgård, 50 år

  • Tv-vært på Go’ Morgen Danmark og aktuel med erindringsbogen ”Se mor, jeg danser”.
  • Kæreste med Lothar Friis, sammen har de sønnen Robin på 17 år.
  • Bonusmor til Sarah og Malou, som Lothar har fra tidligere forhold. Sarah Friis er 22 år og arbejder for smykkefirmaet Maanesten. Malou Friis er 19 år og har sabbatår, hvor hun rejser jorden rundt med sin kæreste.

Vil du også være med?

Du kan også være med til at støtte ALT for damernes #søstersind-kampagne. Skriv et brev til en helt særlig veninde, der fortjener lidt anerkendelse.

SKRIV DIT EGET SØSTERSIND-BREV HER - eller find et trykt brev i denne uges ALT for damerne.

Del brevet eller dine tanker på de sociale medier under hashtagget #søstersind inden den 31. januar og vær med i konkurrencen om et weekendophold på Kurhotel Skodsborg med alt betalt.

02.Kurhotel Skodsborg_Exterior_Photo by Kurhotel Skodborg.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: #søstersind