Sådan børnesikrer du hjemmet!

Det er umuligt at beskytte vores børn mod alle farer her i livet, uanset hvor meget vi end ønsker det. Derimod kan vi forebygge mange ulykker ved at være opmærksomme og gennemgå vores hjem en ekstra gang. I dag ser vi på forskellige tips, der er værd at overveje, hvis I vil gøre hjemmet mere sikkert for jeres små børn!

Nysgerrige børn

Nysgerrighed er nok det ord, der beskriver børn allerbedst. De fleste ulykker i hjemmet sker ofte i køkkenet, badeværelset eller soveværelset, hvor de små leger rundt og prøver nye ting.

Børn vokser hurtigt

Før man har set sig om, kan børnene pludselig nå højt op og få fat i ting, som kan vælte ned over dem. Det kan være en god idé at holde ekstra øje med deres udvikling og sikre hjemmet derefter.

1. Dæk spændende stikkontakter
I børnenes øjne ser disse huller meeeget interessante ud! Her kan man endda stikke en finger, blyant eller noget helt tredje ind, men det resulterer ofte i uheld. Sørg derfor for at anskaffe propper til at dække stikkontakterne (også dobbeltstik og stik på forlængerledninger).

2. Lås rengøringsskabet
Rengøringsmiddel, opvasketabs og lignende bør ikke stå fremme – lås dem væk! Mange børn forstår godt, at de skal holde sig fra medicin, men desværre kan den farverige indpakning nemt forveksles med slikpapir, selvom indholdet er knapt så spiseligt.

3. Sikre persienner
Sørg for at senge og møbler ikke står i nærheden af vinduer! Saml løsthængende persiennesnore, så de er uden for barnets rækkevidde – det er endnu bedre, hvis I kan skaffe persienner eller rullegardiner helt uden snore. På persienner som hænger frit foran vinduesruden kan selv snoren, som er trukket igennem persiennerne, kan være farlig.

4. Opsæt sikkerhedsgitre
Faldulykker er det mest almindelige hos mindre børn. Derfor kan I sætte sikkerhedsgitter op foran trapperne derhjemme både øverst og nederst. Et gitter kan også bruges i døråbninger og foran brændeovnen eller andre steder, de små børn kan skade sig.

5. Beskyt små fingre
Deres små fingre er alle vegne. Hvis du sætter en dørstopper på toppen eller siden af døren, kan du undgå, at de små hænder kommer i klemme. Børn kan også let skade deres fingre på det varme komfur. Derfor kan du sætte en komfurbeskytter op, så de små ikke brænder sig (eller lægger legetøj på komfuret). To simple og effektive trin!

Det allerbedste, du kan gøre for at undgå ulykker, er at tjekke sikkerheden jævnligt. Tænk gerne et halvt år frem i forhold til dit barns udvikling for at være på den sikre side. ❤

Kilder:
@Mommy_little_k
@therusticmother