Sådan fletter du leg, læring og boligindretning sammen

Sådan fletter du leg, læring og boligindretning sammen

Tænk hvis man kunne kombinere ungernes leg med både læring, udvikling og en indretning, hvor legesagerne kan indgå. Det kan man faktisk – se bare her.

Legetøj skal invitere til rolleleg

Legetøj som PLAYMOBIL får børn til at indtage roller og udleve små historier. Det styrker deres sociale, kognitive, motoriske og emotionelle evner. Børnene lærer at være sammen og at deles. Legen styrker deres kreativitet, sprog, logiske sans og koncentration, skærper sanser og forbedrer den fysiske koordination. Samtidig lærer de at nyde, udfolde sig og blive selvsikre, og det er en sjov måde at lære på.

Fordelene ved legesystemet

PLAYMOBIL er et legesystem, der inviterer til nye og uendelige kombinationer af de forskellige legetemaer. Måske møder ridderen en fe på et krydstogt? Børns kreative sind har ingen grænser, og leg med PLAYMOBIL opfordrer til konstant at skabe nye historier, hvor børnene kan udspille oplevelser, ønsker, glæder og sorger.

Legetøjet bør stå fremme

Det er en god idé at have legetøj stående fremme i alle rum, hvor familien opholder sig. Det er en invitation til leg, når legetøj som PLAYMOBIL står fremme – lige til at tage fat i, når humøret er til kreativ, opsøgende og eksperimenterende leg.

Hold legen i gang

Hvis en fantasifuld snak er i gang mellem PLAYMOBIL-figuren og dens kæledyr inde på børneværelset, så undlad at forstyrre. Men er der brug for hjælp til at holde legen kørende, kan man træde ind i legen, som var man et andet barn, og hjælpe legen videre på barnets præmisser.

Kilde: PLAYMOBIL

Lige nu har du mulighed for at vinde PLAYMOBIL sommervilla.
Klik her og deltag i konkurrencen.

Legevenlige indretningstips

På Instagram deler Louise, der står bag bloggen Mortilmernee, smukke billeder fra sit fine hjem. Hun er mor til to piger, som elsker at lege med PLAYMOBIL både på værelset og i familiens fællesrum. Her giver hun legevenlige indretningstips, så legetøj kan være en del af et smukt hjem.

Lad farver skabe hygge

”Jeg tror på, at farver er vigtige, og bidrager til vores kreativitet og skaber glæde omkring os. Jeg får farver ind i hjemmet ved at male vægge eller lave en billedvæg. Samtidig gør det også, at pigernes farverige legetøj falder mere naturligt ind i hjemmet”, siger Louise.

Brug legetøj i indretningen

”Vores piger er glade for PLAYMOBIL, så vi bruger det i indretningen sammen med kulørte tapeter, malede gulve og møbler. Det er med til at gøre værelserne ægte. Et stort PLAYMOBIL-hus eller -skib på en kommode gør legetøjet til en del af værelsets udtryk. Samtidig er det nemt for pigerne at lege med. Jeg elsker at høre en leg udspille sig, og vil gøre alt for, at de kan være børn så længe som muligt,” siger Louise.

Indret sammen med børnene

”Som regel udvælger jeg nogle fine tapeter, tæpper og møbler, som jeg synes fungerer, og lader pigerne vælge mellem dem. Så føler de, at de har været med til at bestemme, og jeg har sikret en rød tråd i udtrykket”, siger Louise.

Følg Louise på Instagram @mortilmernee og bloggen mortilmernee.dk

 PLAYMOBIL Sommervilla er et tema, der er bygget op om syv detaljerige legesæt, der bringer sommerstemning ind i legen, og lader børn udleve deres ferieminder og -ønsker igen og igen. Temaet kan købes i legetøjsbutikker samt på playmobil.dk , og koster fra 112 DKK.