Skolestart
SPONSORERET indhold

Familieterapeut Fie Hørby: Sådan passer du bedst på dit barn, når det er startet i skole

Skolestart er et kæmpestort skift i livet, som fylder barnet med nye indtryk, rutiner og venskaber. Derfor kan det være godt, at man som forælder gør en særlig indsats for, at barnet ikke bliver alt for overstimuleret, forklarer familieterapeut Fie Hørby. Få hendes bedste råd her.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: Getty Images
08. aug. 2022 | Børn | Vores Børn

Det kan være noget af en omvæltning at starte i skole, og derfor skal du som forældre være særligt opmærksom på, at dit barn ikke bruger energi på mere end højst nødvendigt i fritiden.

Det fortæller familieterapeut Fie Hørby i podcasten Børnepsyk, hvor hun sammen med chefredaktør for Vores Børn, Mette Hovmand-Stilling, dykker ned i tiden før, under og umiddelbart efter skolestart.

Her er blandt andet fokus på hvilke signaler, man bør være opmærksom på hos sit barn. For nogle børn risikerer at blive overstimuleret i forbindelse med skolestart.

”De reagerer følelsesmæssigt ved at træde lidt tilbage i deres udvikling, når de så kommer hjem. De er lidt lettere til gråd og bliver mere ængstelige, mens det også kan påvirke søvnen og gøre, at de tisser i sengen,” fortæller hun.

”Det er derfor vigtigt at gribe barnet, når det er parat, i stedet for at have travlt og planlægge noget. For så får barnet ikke sig selv med og mærker ikke, at det er deres egen lyst og behov, der bliver taget hånd, men derimod at det er mor og far, der skal gøres glade.”

Selvom dit barn ikke bliver overstimuleret, giver familieterapeuten her fire gode råd, som kan være gode at være opmærksomme i tiden efter skolestart.

Du kan helt gratis lytte til anden sæson af podcastserien ’Børnepsyk’ på Vores Børns kanal på Apple Podcast eller Spotify, som gennem 10 episoder kommer rundt om emner som søvn, stress og venskaber blandt børn.

Anbefalet til dig