Sådan beskytter du bedst muligt dit barn i solens skarpe stråler

Sådan beskytter du bedst muligt dit barn i solens skarpe stråler

Solen skinner over hele Danmark. Vi nyder det, og børnene nyder det ikke mindst. Men har du overvejet, hvordan du bedst mulig beskytter dit barn mod solens skarpe stråler? Få svaret her

Der bliver leget i vandkanten på stranden, på legepladser og på græsplænen hjemme i haven. Det danske sommervejr viser sig fra sin bedste side lige nu, og det betyder, at vi rykker udendørs. De mange timer under den lune sol betyder dog også, at vi skal passe ekstragodt på vores hud, og som forældre er det vigtigt at huske at smøre dit barn ind hyppigt. Solen udsender nemlig ultraviolet lys, hvad man i daglig tale kalder UV-stråler. UVA- og UVB-stråler er dem, vi forbinder med solens langtidsbrunende effekt, men også med sommerens solskoldninger. Kræftens Bekæmpelse skriver på deres hjemmeside, at: ”Jo flere forbrændinger og jo mere uv-stråling du udsættes for gennem livet, jo større er risikoen for at udvikle hud- og modermærkekræft.” Netop derfor er solbeskyttelse vigtig, og det er dermed også vigtigt, at du bruger en ordentlig en af slagsen.

Solbeskyttelse udviklet specielt til børns sensitive hud

NIVEA SUN præsenterer serien Kids Protect & Sensitive. En serie, der er specielt udviklet af NIVEAs hudplejeeksperter. Produkterne er særligt udviklet til at passe på børns sensitive hud og er hundrede procent fri for parfume, parabener og farvestoffer og lever desuden op til EU’s anbefalinger til UVA- og UVB-beskyttelse. Solcremerne fra NIVEA beskytter med spf 50+ og er ekstra vandafvisende, så når dit barn er smurt ind fra top til tå og cremen er suget ind, kan du roligt slå dig ned på strandtæppet og nyde synet af et legende barn i strandkanten. En god idé er dog altid at følge de tre s’er: 

Skygge

Ophold jer i skyggen i tidsrummet mellem kl. 12.00-15.00, hvor solens stråler er allerstærkest. Er du ude med ungerne på en legeplads i dette tidsrum, er det derfor vigtigt, der er mulighed for at søge skygge.

Solhat

Skærm børnene og dig selv mod solen ved at anvende en bredskygget solhat, og dæk den bare hud, når UV-indekset er højest midt på dagen. Har børnene leget med vand, er det vigtigt at huske, at tøjet mister sin beskyttende virkning, når det er vådt.

Solcreme

Dit barn skal altid smøres ind i solcreme, der er specielt fremstillet til børn. Husk desuden at smør ind solcreme på hyppigt. Brug desuden mindst en faktor 30.

Kilde: sikkerhverdag.dk

NIVEA Sun Kids Protect & Sensitive Lotion SPF50+
Vejlendende udsalgspris: 119,95 kr.
Minimerer risikoen for sol-induceret allergi  
Uden parfume, parabener og farvestofffer
Ekstra vandfast

 

NIVEA Sun Kids Protect & Sensitive Spray  SPF50+
Vejlendende udsalgspris: 119,95 kr.
Minimerer risikoen for sol-induceret allergi  
Uden parfume, parabener og farvestofffer
Ekstra vandfast

NIVEA Sun Kids Protect & Sensitive Roll-on  SPF50+
Vejlendende udsalgspris: 59,95 kr.
Minimerer risikoen for sol-induceret allergi  
Uden parfume, parabener og farvestofffer
Ekstra vandfast